‘Ljubavnik iz ormara’ pokazao se u punom svjetlu i sjaju!

Tekst i fotografije: Maja Šiprak

Doživljaj gala koncerta intrigantnog naslova „Ljubavnik iz ormara“, kantautora Zorana Predina.

Slušajući jednu u nizu sjajnih pjesama „Smile“ koju je otpjevao Zoran Predin, u pratnji jazz gitarista svjetskog glasa Damira Kukuruzovića, u paviljonu sisačkog parka pored Katedrale Sv. Križa, potaknulo me da svoju kartu za ovaj gala koncert u koncertnoj dvorani V. Lisinski osiguram još u studenom.

Večer je započela svirkom Damira Kukuruzovića, jednim od najboljih svjetskih django gitarista i njegovim  bendom, a ubrzo im se pridružio i sam Zoran Predin, s kojim ostvaruju izvrsnu suradnju, posebno u posljednje vrijeme radeći na albumu „Zoran pjeva Arsena“.

Kad su note zarominjale dvoranom, a zvukovi ispunili svaku poru kože, nije preostalo drugo već se prepustiti glazbi koja me odvela daleko od svakodnevnice i obaveza, u svijet oblikovan energijom ovog sjajnog umjetnika, koji pomalo s nostalgijom govori i pjeva o 80-im godinama.

Dobri stari hitovi nizali su se jedan za drugim. Vrlo interesantno je što je Predin prije svake pjesme ispričao kratku crticu kako je pjesma nastala, odnosno kome je posvećena, pa se tom prilikom mogla čuti i autobiografska /što bi meni posmrtno netko pisao pjesmu – napisao sam ju sam/.

Da bi doživljaj bio potpun pobrinuli su se Predinovi gosti, Matija Dedić virtuoz na klaviru koji je odsvirao poznati hit Gabi Novak „Pamtim samo sretne dane“, a kasnije se pridružio i bendu  Lačni Franz.

Ugodno iznenađenje bila je Anja Rupel koju duže vrijeme nismo imali prilike čuti i vidjeti, a ista je uspjela rasplesati cijelu dvoranu hitom „Tko je ukrao gospođu mjesec“ te duetom sa Predinom „Volio bih da si tu“.

Četrdeset godina glazbenog djelovanja, novovalnog kantautora, kako ga u posljednje vrijeme nazivaju,  po izboru najboljih materijala iz različitih razdoblja njegove karijere proslavljeno je na najljepši mogući način.

Svi posjetitelji ustali su i zapjevali „A sad adio“ zajedno sa Predinom čime je večer ujedno i završila.

Osim što je objavio 39 autorskih albuma, 3 zbirke poezije i dvije knjige kratkih priča, Zoran Predin sklada glazbu za filmove i kazalište, a iskušao se u raznim glazbenim stilovima i nastupao po cijelom svijetu, no kako je sam rekao – najbolje tek dolazi.