Već tisuću potpisa protiv Prihvatilišta za azilante u Maloj Gorici: Javnoj tribini nazočit će osobno ministar MUP-a Davor Božinović

Protiv izgradnje Prihvatilišta za azilante u bivšem prognaničkom naselju u Maloj Gorici očituje se sve više građana Petrinje i okolnih naselja. Na poziv Inicijative branitelja Grada Petrinje protiv planirane namjere MUP-a već je peticiju potpisalo više od 1000 građana, akcija se nastavlja i dalje, potpisi su se skupljali i sinoć, na jednoj od niza javnih tribina, naslovljenoj „Danas za sutra“, a održanoj u maloj dvorani Hrvatskog doma.

Organizatori su najprije pokazali video film s uznemirujućim dokumentarnim snimkama o neprimjerenim ponašanjima, izgredima i (ne)vladanju novopridošlih migranata u Europu, a neugodna iskustva iz okolice azilantskog centra u hotelu Porin u Zagrebu iznijela je gošća tribine Mirela Mikić-Muha.
Voditelj dobro posjećenog skupa Miljenko Bušić izvijestio je kako su članovi Inicijative 18. veljače bili osobno kod ministra MUP-a Davora Božinovića i njegovih suradnika i sve ih konkretno i detaljno upoznali s razlozima nezadovoljstva, bojazni i strahova s ovakvim prihvatilištem na području Grada Petrinje.

Ministar MUP-a Davor Božinović Foto: YouTube screenshot

Namjeru MUP-a odreda su sinoć odbili sudionici rasprave: Ivo Vranić, Mira Markanović, Pejo Trgovčević, Anđelko Hrupački, Anđelko Šprajc, Željko Bjelac, Vlado Dumbović i drugi.
S ove tribine pozvani su Petrinjci na novu javnu raspravu o aktualnoj gorućoj temi, koju u petak 22. veljače zajednički organiziraju Ministarstvo unutarnjih poslova i Grad Petrinja. (ap)