Veliko srce Mirjane Begić

Nakon što je duša Željka Begića u 35. godini života prerano otišla na drugi svijet, njegova majka Mirjana Begić je svim prijateljima predložila da umjesto kupnje vijenaca za sahranu polože novac na odru. Učinila je to s razlogom.

Zatim je 30.12.2018. na svom Facebook profilu objavila da organizira humanitarnu akciju prikupljanja igračaka za bolesnu djecu u Specijalnoj bolnici za kronične dječje bolesti Gornja Bistra. Prvi poziv na društvenoj Facebook mreži nije osobito primijećen, međutim Mirjana bješe uporna s idućim pozivom, jer njeno toplo srce nije moglo odustati. U svoj svojoj boli, Mirjana je ponovila objavu, tražila je za pomoć i naposljetku je uspjela. Sakupila je preko stotinu igračaka i slikovnica te je prikupila sredstva za higijenske potrepštine i namirnice (brašno, šećer, riža, sol, ulje) bolesnoj djeci koje je naposljetku osobno kupila te uručila, a na donaciji joj se zahvalio i sam ravnatelj bolnice. Igračke su donirali građani grada Petrinje te Udruga invalida rada grada Siska.

Zanimljivo je istaknuti da je dječju bolnicu Gornja Bistra na Svjetski dan bolesnika posjetio ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je istaknuo da se trebamo više brinuti o bolesnima i onima koji o njima skrbe https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kujundzic-posjetio-bolnicu-u-gornjoj-bistri-trebamo-misliti-na-bolesne-i-biti-zahvalni-onima-koji-se-o-njima-brinu/8367248/
Međutim, u objavi o tom posjetu bolnici nije navedeno da su djeca dobila igračke i higijenske potrepštine, dok u objavi Mirjane Begić to jest navedeno.

Mirjana je u konačnici izjavila: „Misija završena. Moje srce je konačno sretno. Ovo čovjek mora, vidjeti, doživjeti, tada će tek shvatiti što znači jedna ispijena kava za 10 kn!
Ipak, Mirjana nije završila svoju misiju niti će je završiti dok god njeno veliko srce kuca, jer njen čin je pokazatelj da još uvijek ima razumnih, osjećajnih, poštenih i dobrih ljudi, samo što su rijedak cvijet u tami današnjice.

M.L.L.