Hrvatska će biti među najrazvijenijim zemljama EU i svijeta

Autor: Miroslav Šantek Cobra

 

Te, sad već poprilično davne, kako ju je sama nazvala “veličanstvene” noći u siječnju 2015., kad je u izbornoj utakmici pobijedila svog protivnika i postala Predsjednica Hrvatske, u prvom govoru, uz pljesak i slavlje, rekla je da će Hrvatska biti jedna od najrazvijenijih zemalja EU i svijeta. On je te noći  kopao po kontejnerima na hladnoći, a onda se negdje sklonio da dočeka jutro. Radio je to i za vrijeme onog kojeg je ona pobijedila.

Mjesec dana poslije, ispod friškog neba ona je izašla u plavom kaputu na inauguraciju pred kamere i odabranu ekipu gostiju, a on je obilazio kontejnere sa smećem.

Ponekad, svih ovih godina koje su prohujale, netko mi u prolazu kaže i sugerira da je on hrvatski branitelj, čovjek koji je bio u ratu i koji je stvorio ovu Hrvatsku. Vidio sam ga i prije nekoliko dana. Na Trgu hrvatskih učitelja u Petrinji. Kopao je po kontejnerima. Prošle su 4 godine. Hrvatska nije postala jedna od najrazvijenijih zemalja EU i svijeta. Istina jest da je ona to rekla. Ali nije rekla kada. A on će vjerojatno i iduće 4 godine obilaziti kontejnere. Ali nije on baš sam.