Večeras se otvara izložba “Dinamovo proljeće”

0

Aleksandar Olujić

Večeras, 8. veljače 2019. u 19h, se u Galeriji Kranjčar na Kaptolu 26. u Zagrebu, a u organizaciji Udruge „Dinamo to smo mi“, svečano otvara izložba “Dinamovo proljeće” kojem kreće obilježavanje uspjeha igrača Dinama i prezimljavanja u europskom natjecanju prvi puta nakon 49 godina.

U slijedećih 10-ak dana, koliko će biti otvorena izložba, svi navijači Dinama, ali i ljubitelji sporta uopće, moći će razgledati brojne eksponate iz bogate prošlosti kluba poput ulaznica sa zadnje utakmice Dinama u Europi protiv Schalkea 1970. godine ili s finala Kupa velesajamskih gradova 1967. protiv Leedsa, dresove igrača iz 1967. i 1982., članske iskaznice iz 80-ih kao i nogometne lopte i kopačke iz 60-ih i 70-ih. Izložba prati Dinamovo osvajanje naslova Kupa Velesajamskih gradova 1967., posljednji europski nastup 1970. godine u proljetnom dijelu sezone, legendarno osvajanje naslova prvaka bivše države 1982., te, nakon 49 godina, ovosezonski plasman u proljetni dio natjecanja.

Izložbu su postavili mladi kustosi Luka Čubrić i Maja Pavlinić, a nabavku materijala za istu olakšala je činjenica što se među Dinamovcima nalaze brojni kolekcionari poput Tomislava Rončevića i Kreše Barića.

“Znali smo da su Tomislav Rončević i Krešo Barić ponajveća dva kolekcionara i da imaju takvu kolekciju da bi od toga se mogao napraviti stalni postav puno većeg klupskog muzeja. Ovo je dokaz da Dinamo ima veliki potencijal, ali o tome ćemo više pričati na našoj idućoj javnoj tribini pod nazivom “Potencijali Dinama”. Mislim da svatko tko dođe posjetiti izložbu neće ostati ravnodušan na ovo, jer teško se ne naježiti kad vidite Dinamov zlatni pečatnjak, Ćirin bijeli šal, Lamzin dres iz 1967. i mnoge druge stvari”, kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić i zahvalio obitelji Kranjčar što su ustupili prostor za izložbu dodavši da “kad smo najavili projekt Dinamovo proljeće rekli smo da želimo vratiti građanski duh i identitet Dinama ovo gradu, a ova izložba je jedinstvena prilika za tako nešto. Nadamo se da će ju obići svaki Dinamovac i da će svaki otac, stric ili brat za ruku povesti sina, nećaka, mlađeg brata i pokazati mu što je Dinamo”.

Ulazak na izložbu je besplatan, a na njoj se po cijeni od 60 kuna mogu kupiti i karte za koncert “Dinamovo proljeće”, koji će se održati 23. veljače s početkom u 20h, na kojem će nastupiti grupe Šank?!, Tram11, Jura Stublić i Film, te Kawasaki 3p.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here