Sherlock Holmes po 50. put u ZKM-u

Danas, 07. veljače 2019., će opet (i to već 50. put) po Zagrebačkom kazalištu mladih „njuškati“ i zabadati svuda svoj nos, s nakanom rješavanja zločina, najpoznatiji detektiv na svijetu, Sherlock Holmes.

Moram odmah umiriti sve vas. Gospodin Holmes ne dolazi već 50. put u ZKM jer zbog gubitka svoje oštroumnosti nije u mogućnosti riješiti slučaj. Možete mirno spavati, on će i dalje na radost ljubitelja krimića rješavati najzamršenije zločine na svijetu. Ovdje je riječ o jubilarnoj 50. izvedbi predstave „Sherlock Holmes“ na sceni ZKM-a.

Ova predstava autorice teksta Ane Tonković Dolenčić prema motivima i likovima Arthura Conana Doylea, a u režiji Krešimira Dolenčića, premijerno je izvedena 15. listopada 2016. U hipu je osvojila publiku, a o njenoj kvaliteti govori i Nagrada hrvatskog glumišta za sezonu 2016/2017. za najbolju predstavu za djecu i mlade. „Sherolck Holmes“ publiku vodi zamršenim labirintom zločina i prevara, odanosti i hrabrosti, nagađanja i napetosti te nevjerojatnih obrata, ostavljajući gledatelje u dvojbi ili aktivnu sudjelovanju u rješavanju mozgalice: „Tko je kriv?” Sve što ste ikad voljeli u starim i novim pustolovinama najvećeg uma u povijesti svjetskog krimića, ovdje je.

Podsjećamo da je ZKM u manje od godinu dana proslavio četiri jubileja: 50. izvedbu „Hinkemanna“ i „Črne mati zemla“, predstava koje su osvojile sve najznačajnije dramske nagrade,  nedavno i 50. izvedbu predstave „Zdrav i čist dom, to je baš po mom“, a danas i „Sherlock Holmes“ proslavlja jubilarnu 50. izvedbu.

U Sherlock Holmesu glume: Rakan Rushaidat, Filip Nola, Dora Polić Vitez, Katarina Bistrović Darvaš, Edvin Liverić, Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Mateo Videk, Kristijan Ugrina, Danijel Ljuboja, Maro Martinović, Petar Leventić, Dajana Čuljak, Dado Ćosić, Ivan Pašalić.

Autorski tim:
Skladatelj: Stanko Juzbašić
Kostimografkinja: Tea Bašić
Scenografkinja: Tanja Lacko
Oblikovateljica scenskog pokreta: Blaženka Kovač Carić
Oblikovatelj rasvjete: Aleksandar Čavlek
Solistica na violini i violi: Vlatka Peljhan
Snimatelj glazbe: Davor Rocco
Pomoćnica redatelja: Rajna Racz
Pomoćnik: redatelja: Vedran Komerički
Asistentica kostimografkinje: Marta Žegura
Inspicijentica: Milica Sinkauz

Čestitamo glumačkom i autorskom timu!