Promocija zbirke pjesama “33” Maje Heršak

2019. godina je tek započela s odbrojavanjem svojih dana, a već se nazire kandidatura za izbor književnog događaja godine, jer zagrebačka pjesnikinja Maja Heršak predstavlja novu zbirku pjesama pod nazivom “33”.

Što se zapravo događa kada čitate Majinu poeziju? Opširne recenzije mogli bismo pisati za svaku pjesmu zasebno, međutim pokušajmo Majine stihove recenzirati emocijama. Početak čitanja odmah budi interes, zatim oči prestaju vidjeti okolinu i fokusirane su isključivo na predstavljeni sadržaj, potom dolazi do osjećaja gušenja koji nerijetko zamagljuje vid, tako da je za nastavak čitanja potrebno obrisati suze, jer tuga nemilice baca sidro u pristanište jecaja. Rađaju se iluzije, bol drhti pred oslobođenjem i naposljetku ostaju misli koje ne razumiju od kuda su stigle na ovaj svijet. Zatim čitamo ponovno. I ponovno. Upravo takve osjećaje budi stvaralaštvo Maje Heršak; ona je iskreni, hipnotizirajući blagoslov pjesništva.

Voditelj promocije je Zdravko Odorčić, osnivač i predsjednik Udruge za promicanje kulture Zagreb “KULTura sNOVA”, a u programu gostuju glumica Kostadinka Velkovska, pjesnici Miro Lončarić i Nikolina Sušnić te glazbeni gost Ivan Novak. Nekoliko riječi o samoj zbirci reći će recenzent Mario Lovreković, dok će nakon promocije gosti pjesnici čitati vlastite stihove.

Kulturni centar Mesnička, Mesnička 12, subota 19. siječnja 2019. s početkom u 19 sati.
Dobrodošli na književni susret s Majom Heršak!

M.L.L.