Bare razvalio A stranu

Kad su se prije tridesetak godina pojavili na alternativnoj rock sceni momci iz Vinkovaca koji su svirali beskompromisni garažni rock, a nazvali su se Majke, malo tko je mogao pomisliti da će tim svojim muzičkim izričajem opstati nekoliko godina, a kamoli da će jednom puniti sportske dvorane i manje stadione bez problema. Majke su rock priča za sebe. Jedna od svjetlijih točki hrvatskog rocka , a njihov frontmen, tekstopisac i pjevač Goran Bare i danas se ne da zubu vremena. Čovjek jednostavno cijeli život živi na čisti rock način i čini se da će to raditi do kraja. Malo je takvih likova ostalo na sceni, a vremenom je i publika koja ne sluša rock muziku saznala tko je Bare. Mnogi kažu – Bare je legenda. I nije uopće teško složiti se s tom tvrdnjom.

Bare je prije nekoliko dana gostovao u muzičkoj emisiji A strana na HRT-u, gdje je u stilu te emisije otpjevao pjesmu koja nije svojstvena njegovom muzičkom izričaju, a odabrao je stari hit iz davne 1965. kojeg je otpjevao američki pjevač i glumac Frankie Valli, a koja je  pravu popularnost stekla s izvedbom The Walker Brothersa 1966. Pjesma se zove ‘The sun ain’t gonna shine anymore’, a domaćoj publici je poznata u izvedbi grupe Dorian Gray iz 1983. Massimo Savić i ekipa su ju preradili u dark verziju i nazvali Sjaj u tami.

Bare je potpuno razvalio s njegovom izvedbom Sunce više ne izlazi, a HRT je snimku postavio na facebook koju je pregledalo preko 140 tisuća ljudi.

https://youtu.be/-nHoDfk7QIs