HKUD PRIGOREC IZ MARKUŠEVCA OBILJEŽIO 95 GODINA POSTOJANJA

Velikim svečanim koncertom članovi HKUD Prigorec iz Markuševcau koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obilježili su 95 godina postojanja društva. Da nije riječ o nekoj maloj proslavi svjedoči i podatak da su pokrovitelji koncerta bili predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Milan Bandić.

Čudesan je taj Markuševec, mjesto tamburaša i folkloraša, vrijednih Prigoraca. Goto da i nema kuće iz koje netko nije sudjelovao u radu svog društva pa i tamburaši sastava Gazde su također počeli svoje tamburaške karijere upravo u Prigorcu.

U Lisinskom je nastupilo preko 200 izvođača -rekao nam je tajnika društva Ivan Mihovec- s plesovima iz cijele Hrvatske. Mi smo u projektu Hrvati za Hrvate izvan domovine i održali smo do sada pet koncerata u Sarajevu, Mostaru, Bratsilavi Šofronu i Rimu a ove godine je u planu Istambul i Milano.

Budućnost društva nije upitna. U tome imaju pomoć dječjeg vrtića i osnovne škole koji imaju folklorne skupine a to znači da će novih članova u društvu uvijek biti.

ŽELJKO KRZNARIĆ