Doviđenja do idućeg Adventa – svi zadovoljno trljaju ruke

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Foto: Zdravko Turkulin

Zagrebački Advent je završio. Krenulo je razmontiranje brojnih kućica, ukrasa, svih čuda božićne bajke iza nas koja se događala na brojnim gradskim lokacijama – za uklanjanje Ledenog parka će trebati čak 20 dana, ali svi zadovoljno trljaju ruke – od gradonačelnika Bandića koji kaže da bi mnogi europski gradovi mogli naučiti od Zagreba mnoge stvari u smislu multientičnosti i multikultularnosti i često naglašava da je svako dobro došao u Zagreb i da nitko nije višak.

Zagrebački Advent je osim bogatom ponudom zabavnih i kulturnih sadržaja bio prepun i lijepih žena koje su ga posjetile. Foto:Zdravko Turkulin

Brojke posjetitelja su svakako na njegovoj strani – čak 127 tisuća posjetitelja, između 30. studenog i 31.prosinca 2018. posjetilo je Zagreb, što je porast od čak 12 posto u dolascima i 13 u noćenjima, a procjenjuje se da su posjetitelji Adventa potrošili oko pola milijarde kuna, čime je postignut rekord – Advent se u svakom slučaju jako isplatio. Zadovoljni ljudi iz Turističke zajednice Grada Zagreba najavljuju da će sljedeći Advent biti još bolji, raskošniji i s više kulturnih sadržaja.

Za uklanjanje Ledenog parka bit će potrebno čak 20 dana. Foto: Zdravko Turkulin