DINAMO KRENUO U PRIPREME ZA PROLJEĆE

Okupljanjem na stadionu u Maksimiru i prvom prozivkom igrača modri su krenuli s pripremama za nastavak prvenstva u HNL i Europskoj ligi. Treneru Nenadu Bjelici odazvali su se svi igrači i ono što je najvažnije nema bolesnih i nema ozlijeđenih, osim Ademija koji ima manjih problema kao i Šunjić.

-Naš cilj je poboljšati se kako individualno tako i momčadski i u tome imamo još dosta prostora-naglasio je Bjelica-na pripremama imamo šest zakazanih utakmica i svatko će dobiti svoju priliku kao što je to bilo i na jesen. Za sada nema nikakvih odlazaka niti dolazaka, a ako ne bude odlazaka niti jednog igrača onda neće biti ni dolazaka.

Bjelica je naglasio kako je dio odmora proveo u sakupljanju informacija od klubova koji su imali iskustva s Viktorijom iz Plzena, koja je kao što je poznato prva proljetna provjera Europske lige za zagrebačke plave.

To je jedna vrlo iskusna momčad koja dobro zna što hoće, rekao je Bjelica ali pred nama je dosta dugo vrijeme za pripreme, kako za njih tako i za Viktoriju.

Ciljevi Dinama su jasni, nastaviti put ka osvajanju naslova prvaka u domaćem prvenstvu, osvajanje kupa i naravno ona najveća želja probiti se dalje preko Viktorije iz Plzena prema završnici Euro lige. Svi su puni optimizma a protivnici Dinama u Beleku će biti Dynamo Dresden (Njemačka), ETAR V. Tarnovo (Bugarska), CSMS IASI (Rumunjska), SLASK Wroclaw (Poljska) i Austria Beč (Austrija), dok će uskoro biti poznato ime i šestog protivnika.

– Uzeli smo šest suparnika iz različitih država. Nismo znali koga ćemo dobiti u idućoj fazi Europa lige jer su ovi protivnici u Beleku dogovoreni prije ždrijeba 1/16 finala Europa lige. Imamo ekipe iz Poljske, Rumunjske, Bugarske, Njemačke… manje više su to momčadi koje su igrački slične Viktoriji. Ali taj raspored nije bio ciljan.

Dinamo je na pripremama trebao igrati prijateljski susret s turskim klubom Besiktas, ali utakmica je ipak otkazana, na što je Bjelica dodao: Da, trebali smo igrati, ali otkazali su jučer. Njima prvenstvo počinje dva dana ranije nego što je što je bilo predviđeno pa ranije moraju otići iz Beleka u Istanbul. Naći ćemo nekog protivnika umjesto njih.

 

ŽELJKO KRZNARIĆ