NOVA VOZILA ZAGREBAČKIM VATROGASCIMA

U krugu javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba danas je gradonačelnik Milan Bandić predao ključeve za šest novih vatrogasnih vozila.

Istaknuo bih jedno posebno vozilo -rekao nam je Siniša Jembrih, zapovjednik javne vatrogasne postrojbe- a to je vozilo za teške tehničke intervencije, znači vozilo koje na sebi ima opremu za intervencije i spašavanje ljudi u prometnim nesrećama u kojima sudjeluju teška prometna vozila kao što su tramvaji, vlakovi i autobusi. Ima na sebi opremu za spašavanje s visine i iz dubine i ima puno opreme za spašavanje u slučaju potresa. To će vozilo zbog specifičnosti biti smješteno u vatrogasnu postaju Jankomir.

Ključevi su predani i za dvije klasične auto cisterne kapaciteta pet tisuća litara vode što je za Zagreb dovoljno s obzirom da na području grada ima 25 tisuća hidranata. Osim toga tu su i dva navalna vozila te dva pick up vozila. Vozila su nabavljena uz pomoć grada a starija vozila će se preusmjeriti dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Velika će vozila ići u dobrovoljna vatrogasna društva na rubnim dijelovima grada a mala će biti dostatna za društva u središtu grada.

ŽELJKO KRZNARIĆ