BOŽIĆNO DARIVANJE KRVI

U službi za transfuzijsku medicinu na Badnjak je održana velika akcija darivanja krvi koja je premašila sva očekivanja.

Odlučili smo da to bude danas jer smatramo da je to najljepši poklon za blagdane, rekao nam je predsjednik udruge darivatelja krvi Tomislav Glušić, Dati nekome život, nekome priliku i nadu s darovanom krvi, sigurno je najljepši poklon. S obzirom da u vremenu pred nama ima više neradnih nego radnih dana odlučili smo da osiguramo dostatne količine krvi. S obzirom da je Badnjak više smo nego zadovoljni odazivom.

Vrijeme došašća je zapravo vrijeme kad čovjek čini dobra djela ponajprije zbog sebe a potom radi drugih.

Pokloni nisu samo ono u celofanima i omotano ukrasnim vrpcama, kaže ravnateljica doktorica Irena Jukić, Zahvaljujući ljudima koji su tako osvješteni tijekom cijelog adventa nismo imali problema s nestašicom krvi a i danas, mada je Badnjak, brojni dolaze i čine najplemenitije djelo.

Podršku je dao i gradonačelnik Bandić svojim dolaskom i pritom napomenuo kako je krv dao tridesetak puta prije moždanog udara.

Svim ovim plemenitim sugrađanima zahvaljujem na plemenitoj gesti i želim im puno zdravlja i sreće, te sretan Božič, rekao je Bandić I pozvao sve one koji mogu da postanu darivatelji krvi.

ŽELJKO KRZNARIĆ