BOŽIĆNA KAVA U STRANCI RADA I SOLIDARNOSTI

U stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti na Badnjak je organizirano tradicionalno predbožićno druženje na kojem su suradnici i prijatelji zagrebačkog gradonačelnika pili “humanitarnu božićnu kavu” te skupljali priloge za uređenje majčinskog odjela u Caritasovoj “Kući ljubavi”.

Tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Erceg novinarima je izjavio da već godinama zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u vrijeme Božića svoje prijatelje i suradnike pozove na “božićnu kavicu”, a ove godine joj je cilj uređenje i opremanje majčinskog doma Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u kojem se nalaze djeca od rođenja do treće godine starosti te mlade majke i trudnice s malom djecom.

Zahvaljujem što to radimo zajedno i kako bi rekao naš papa Franjo budimo uvijek sredstvo milosrđa jedni drugima, naglasio je predsjednik stranke Bandić a o svojim željama je rekao.

“Ja želim prije svega mojim sugrađanima, kao što želim i sebi i svojoj obitelji, te svim zagrebačkim i hrvatskim obiteljima da budu sretni i da Božić dočekaju u obiteljskom skladu i miru. Želim im puno zdravlja ,a nama u gradskoj upravi da bolje radimo na dobrobit građana. Jadan je onaj čovjek koji u svom srcu nema mjesta za drugog čovjeka. Nismo mi tako predaleko da ne bismo mogli biti zajedno i pozivam sve da budemo zajednoiI da nam u idućoj godini bude još bolje. Budimo u 2019. bar malo bolji i budimo prijatelji jedni drugima. Solidarnost, rad i zajedništvo jedino Hrvatsku može izvući iz krize”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Nazočnima se obratio i monsinjor Zlatko Koren, župnik župe svetoga Blaža koji je svima zahvalio za otvorena srca prema onima koji su u potrebi.

“Neki je teolog ovih dana zapisao da je Isusu bo prvi vjernik, jer je Bog koji je postao čovjekom imao vjeru u čovjeka da čovjek može biti bolji, drugačiji i kvalitetniji”, rekao je monsinjor Koren, s tim riječima bi želio svima poželjeti sretan i blagoslovljen Božić, s vjerom jednih u druge. S vjerom da smo kadri učiniti nešto ljepše, s vjerom u kojoj prepoznajemo da je Bog zbog nas ljudi i zbog našega spasenja poželio postati čovjekom kako bi nas pogledao očima djeteta, kako bi nam progovorio srcem djeteta. Neka vam je sretan i blagoslovljen Božić. Neka je svima nama Bogom blagoslovljena sljedeća godina i neka nas Bog čuva, naglasio je monsinjor Koren.

ŽELJKO KRZNARIĆ