FEŠTA U HISTRIONIMA

Vitez, Bandić i Mirko Novosel

Izložbom slika iz raznih predstava u subotu je Zlatko Vitez, osnivač i vođa Histriona najavio proslavu svojih pedeset godina rada koja će se održati tijekom slijedeće godine. Izložba nosi naziv Pedeset viteških godina a sam Zlatko nam je rekao kako on nije bio samo glumac u životu.

Bio sam i redatelj, dramaturg, bavio sam se i društvenim radom kao prdsjednik društva dramskih umjetnika, bio sam i ministar za kulturu pa savjetnik predsjednika Tuđmana i tako. Bio sam i što sam želio i što nisam i što sam morao i što nisam, rekao nam je Zlatko Vitez, eto na slikama se vidi kako sam bio i mlad a ne tako star i debeo (haha). No kad pogledam unazad kroz pedeset godina mogu reći da ipak zavidim Zlatku Vitezu.

Na pozornici Zlatko rijetko ide. Najvažnija mu je preokupacija da Histrioni dobro rade pa još više radi na organizaciji rada i naravno na odabiru predstava koje su do sada bile izvrsne i dobro prihvaćene. Na feštu je stigao i gradonačelnik Bandić koji je čestitao Vitezu ovaj jubilej a bili su tu naravno i brojni glumci ali i javne osobe, a nastavak druženja je protekao u predbožićnom domjenku Histriona.

ŽELJKO KRZNARIĆ