DVA RAZLOGA SLAVLJA NA KINEZIOLOŠKOM FAKULTETU

Na Kineziološkom fakultetu su prvi krenuli u iskorištavanje prirodnih i obnovljivih izvora energije tako da će cijeli fakultet korisiti geotermalne izvore za koje se zna da su u Zagrebu itekako prisutni. Upravo zbog toga su na fakultetu odlućili obilježiti ovaj događaj i povezati ga s obilježavanjem 59.obljetnice fakuteta.

S uključenjem u termalni izvor možemo govoriti o tehnološkom napretku zagrebačkog sveučilišta, naglasio je rektor Damir Boras, Time će ovaj fakultet znatno uštedjeti na grijanju ali i zadovoljava sada oštre kriterije Europske unije o vraćanju novaca iz fondova. Ovo je naš zapadni kampus i sve ovo što se radi je preduvjet da završimo ovaj sportski kampus

Govoreći o obljetnici fakulteta Boras je naglasio kako se fakultet pokazao kao svjetska klasa jer velika većina trenera koju su završili ovaj fakultet  u cijelom svijetu rade kao treneri.

Tomislav Krstičević, dekan Kineziološkog fakulteta je naglasio kako su sada konačno nadomak početka gradnje sportskog kampusa zagrebačkog Sveučilišta a broj uspješnih trenera koje školuje ovaj fakultet je zaista impozantan.

Svečanosti je nazočila i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević koja je naglasila kako grad i Sveučilište odlično surađuju što se vidi i na ovom primjeru.

ŽELJKO KRZNARIĆ