Otvorenje Craftshopa u Zagrebu

Na adresi Ljubljanica 8, u četvrtak 20. prosinca 2018. godine otvara se jedinstveno prodajno mjesto pod nazivom Craftshop. Vlasnici Hrvoje Hude i sjajna pjesnikinja Emanuella Zubović stvorili su savršeni prostor za ljubitelje tople strane života, istraživače prirode i humanosti. Putujući te istražujući, realizirali su ideju, pritom ne zapostavljajući umjetničke radove živućih tvoraca ljepote u svim oblicima. Interes za Craftshop je već sada ogroman, stoga bi otvorenje moglo rezultirati žestokom eksplozijom pozitivnog naboja.
Craftshop tome i služi; teži toplini, ljubavi, razumijevanju te budi utopiju koja još uvijek nije zaboravljena kao smisao života. Koliko god se činilo da jest.

Sve o ideji, načinu i potrebi za savršenim dućanom rekla nam je Emanuella Zubović:

„Iako je Craftshop mlad i još se rodio nije, priča o njemu zapravo počinje davno prije. Inspirirani ayurvedskim napicima i onome što biljke mogu učiniti za nas te kako djeluju na naše zdravlje rodio se brend Babas i pod njim naš prvi ayurvedski čaj inspiriran indijskom kulturom Babas Masala Chai, sastavljen od 6 začina koje balansiraju tjelo i duh, đumbir koji se brine da želudac dobro funkcionira, cimet koji regulira šećer i masnoće u krvi, zvjezdasti anis da čuva pluća i dišne puteve, kardamom za očuvanje usne šupljine, klinčić sa svojim snažnim protuupalnim svojstvima i nezaobilazni papar koji ne samo da daje tu jednu posebnu notu nego omogućava bolju apsorpciju korisnih tvari u tijelu.

Ubrzo nakon Babas Masala Chai (Mala Indija) upoznaje freelance Craftman workshop, te u zajedničkoj suradnji upotpunjuju i šire svoja znanje i vještine. Obrt Mala Indija postala je obogaćena različitim rukotvorinama, dreamcatch ogrlicama, narukvicama, različitim umjetninama, a Masala Chai našao se u društvu još 5 orginalnih receptura. Masala Chai grije te razbuđuje i podiže, a ponekad nam treba samo nešto da nas ohladi i tako je rođen Cool Down, čaj na bazi pepermint mente, jasmina kumina, koromača, zvjezdastog anisa i zelenog kardamoma. Biljke i začini koji ujedno hlade i njeguju grlo, pluća i dišne puteve, te pomažu pri iskašljavanju.

Inspirirani nevjerojatnim remek djelom animiranog svjeta Avatar the last airbander, Iroh nas je upoznao s nevjerojatnim okusom čaja od čistog jasmina te oduševio svojom toplinom koji upravo nosi jedan duh čajane „sharing tea with a stranger is one of lifes thrue delights„. Odrekli smo se korištenja zeleneg čaja u svojim mješavinama, kako bi pravi okusi i djelovanja izronili na površinu, i reakcije ljudi su nevjerovatne. Pridružio nam se čaj od cvijeta jasmina s malo koromača i zvjezdastog anisa, a s proljećem nam je stigao i Love, cvjetno voćni čaj na bazi ruže, hibiskusa, maline, šipka s dodatkom limunske trave, aronije, borovnice, zvjezdastog anisa i vrlo malo đumbira da zaokruži cjelinu i probudi tu unutarnju toplinu.

Nismo mogli zaobići biljke s našeg područja i stvorili smo Livadni, od milja nazvan bakin čaj, sastavljen od bazge, lipe, nevena, stolisnika, mravinca i majčine dušice; savršena mješavina za podizanje imuniteta. Zaigrali smo se okusima i oblicima, putovali smo, neki bi rekli malo, neki mnogo, ali mi smo putovali i upoznavali prekrasne ljude i divili se njihovim djelima, rukotvorinama i vještinama. I tada je nastala želja i potreba da se cijeli taj duh zadrži, podjeli, bude pristupačan i rođen je Craft Shop, skraćeno od craftman workshop (sam svoj majstor) jer naša djela nemaju ograničenja i ne mogu se jednostavno svrstati u kategorije. To je mjesto gdje ćete već s ulaza ugledati nešto što vas već podsjeća na ljetne festivale, zakoračite li unutra, naići ćete na policu živućih pjesnika i pisaca, jer vjerovali ili ne i danas se stvaraju remek djela, koja se mogu čitati i dok su autori postojeći, a kupnjom njihovih knjiga direktno im poručujete da nastave stvarati. Iza police nalaze se repromaterijali, nevjerojatan izbor končića u svim mogućim bojama, bogati izbor perlica, gumbića, craftboxa, sve što vam treba za izradu i igranje, dok se s desna nalazi izbor rukotvorina, hvatača snova, narukvica, ogrlica, slika u drvetu, keramike, jedinstvenih čajnika, šalica, tanjurića za sushi, a prostorom cijelo vrijeme vladaju mirisi tek napravljenih čajeva. Pogledom naprijed pronaći ćete naše čajeve, kao i začine koji su potpuno mirisom prevladavaju prostorom. Raznovrsne akcije pronašle su također kutak u našem dućanu TRK U ŠUMU, čijom kupnjom proizvoda također potičete mlade umjetnike na stvaranje, te organiziranje manifestacija razmjene vještina znanja i dobrog duha.

A da potpuno se odvojimo ili spojimo s ovom realnošću, uskočit će pjesnici i pisci koji će svaki četvrtak od 17 do 19 i 30 preuzeti naš mali magični prostor samo da još jednom potvrde, što je to točno pjesnik htio reći.“

Otvaranje Craftshopa je zakazano za četvrtak 20.12.2018 u vremenu od 9 do 20.
Proslava otvorenja sadrži poeziju i glazbu u vremenu od 17 do 19 i 30.

Vidimo se uskoro!
Vaš Craftshop.

Za ZG-Kult: Emanuella Zubović i Mario Lovreković – Lovra

FB: https://www.facebook.com/babasmasalachai/