Dream on

Sanjati, ne mogu ti to uskratiti. Dobro, zlo, sve će se to jednom vratiti, mi moramo sanjati.

Nisu li snovi jedino iskreno što nam je preostalo? Promatrajući današnjicu koja sve više propada u izmišljenim djelima pretencioznih izumitelja kaosa 21. stoljeća, sklapanje očiju u vrtlogu nemoći otklanja mogućnost vida te svjesno odbija prisegnuti u čast nemoralnih promotora licemjerja i pohlepe. Zato sanjamo.

Kapci se spuštaju prema dolje, preživljavaju u zamućenim slikama projekcije uma koji plaće za izoštrenim kadrovima prelijepe zemlje te žali za strastvenim narodom nestalim u standardiziranim žilama Europe.

Iseljeništvo je produkt stvaranja neovisne države, a krvi još uvijek ima u žilama poreznih obveznika. Čast jenjava pred sječivom pogodovanja, smiraj postaje nemir, riječi su u vlaku nepismenog vlakovođe, a tračnice nestaju prvom plaćenom kartom za nigdje.

Glasači vode bitku na društvenim mrežama ne znajući da je šutnja izvor pitke vode. Razum ostavlja nejasne tragove na krvavom tlu silovanih, ubijenih i nestalih. Zašto? Zato što klada plovi rijekom dok je suha, natopljena propada na dno ili biva izbačena na obalu da trune.

A mi sanjamo.

Mario Lovreković – Lovra
Foto: YouTube screenshot