NOVI ANGIOGRAFSKI UREĐAJ U KB SVETI DUH

U Zavodu za kardiologiju Kliničke bolnice Sveti Duh  , održana je  prigodna svečanost u povodu puštanja u funkciju novog angiografskog monoplanarnog RTG uređaja za interventnu kardiologiju – Philips Azurion 7, čija je nabavka, odlukom Ministarstva zdravstva, financirana iz bespovratnih sredstava Europske unije u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezija i dio je provedbe programa razvoja sustava javne zdravstvene zaštite građana.

Riječ je o najboljem i najmodernijem aparatu za angiografiju u Hrvatskoj ali i u svijetu a kako je naglasila pročelnica zavoda za bolesti srca i krvnih žila Kliničke bolnice Sveti duh, aparat će služiti na dobrobit pacijentima a ja i moje kolege smo sad rame uz rame s najbolji svjetskim stručnjacima u kliničkim bolnicama. Zajedničkim snagama ćemo znati opravdati povjerenje koje nam je ukazano navakom ovog aparata.

U kliničkoj bolnici Sveti duh je izvrsna kardiologija koja pokriva i zapadni dio grada Zagreba i zapadni dio Hrvatske, naglasio je ministar zdravlja Milan Kujundžić, a sad je tu i novi uređaj koji ima najmodernije perfomanse i na kojem će se moći lakše i bolje izvršavati kardiološki zahvati.

Aparat je vrijednosti oko pet milijuna kuna i kako je rekao ravnatelj bolnice Mladen Bušić, ovo je uvertira poklona za slijedeću godinu kada bolnica obilježava 215 godina neprekidnog rada.

ŽELJKO KRZNARIĆ