Uvijek me nervira kad neka tako lijepa žena voda kretena

Autor: Miroslav Šantek Cobra

35 godina je prošlo od albuma Uspavanka za Radmilu M. kojeg je Bijelo dugme objavilo u veljači 1983. Bio je to posljednji album Dugmeta sa (za mnoge fanove najboljim) pjevačem Željkom Bebekom, a Bregović i ekipa će poslije Uspavanke snimiti još tri studijska albuma i zauvijek prestati s radom 1989. Ovu zadnju ploču s Bebekom obilježio je veliki hit Ako možeš zaboravi, a i prvi put se dogodilo da neki rock sastav snimi pjesmu na albanskom jeziku (Kosovska). Tu su i U vrijeme otkazanih letova, Ne plači i sjajna pjesma Ovaj ples dame biraju.

Omot albuma Uspavanka za Radmilu M. kojeg je Bijelo dugme objavilo 1983.

28 godina poslije Uspavanke, mlada pjevačica s dva albuma na kontu svoje diskografije održat će u listopadu 2011. svoj prvi samostalni nastup u zagrebačkom kazalištu ZeKaeM. U dvije rasprodane večeri i uz gostovanje Darka Rundeka i ekipu na bini: Ante Gelo/Vladimir Mirčeta-gitare, Kruno Levačić/Ivan Levačić-bubanj, Zvjezdan Ružić-bas gitara, Zvonimir Šestak-kontrabas, Antonio Geček/Miron Hauser-truba/trombon, otpjevat će i obradu pjesme Ovaj ples dame biraju – koja kaže da one to inače bolje znaju. Ja se slažem s tim Bregovićevim razmišljanjem, a ta lijepa cura za mikrofonom je bila Natali Dizdar.

Ovaj ples dame biraju

Ovaj ples dame biraju
one to inače bolje znaju
bez dileme
biras mene

Počnimo bez veze
i reci tom tvom da zaveže
opusti se
priđi bliže

Sad već kasno je
ali da mi je
bar jednom, bar jednom
proći sunčanom stranom

Uvijek me nervira
kad neka tako lijepa žena
voda kretena

Oprezno da ne čuje on
šapućeš mi na uho
adresu i telefon

Kao sav fini svijet
slaži mu da ideš u toalet
i eto to je to

Ništa posebno
al’ meni je već pomalo dosadno
da radim ono
ono

Naravno sad kasno je
ali bar jednom da mi je
bar jednom
proći sunčanom stranom

A Natali Dizdar možete vidjeti i čuti kroz nekoliko dana – već u subotu 1. prosinca (20:30 – 22:00) kad se otvara najbolji Advnet nadaleko, naravno – onaj zagrebački. U sklopu Adventa na Europskom trgu nastupit će kao prva od mnogobrojnih izvođača koji će zapjevati ove zime – Natali Dizdar, a taj trg će privremeno promijeniti ime u ”Jedini trg s 1000 ♥”.

Atmosferična Natali Dizdar u pratnji banda najbolja je uvertira u ono što vas do 6. 1. 2019. očekuje na svima omiljenoj Europi- spoj retro i modernog štiha, originalna ponuda domaćih i europskih suvenira, probrana gastronomska ponuda i uigrani programi zbog kojih je jedini trg s 1000 ♥, između više od 20 adventskih lokacija diljem grada postao (i ostao) poseban i omiljen.

Najavna fotografija otvorenja Adventa na Europskom trgu uz Natali Dizdar