ZET: NOVA VOZILA I INTERNET U TRAMVAJIMA I AUTOBUSIMA

U ZET-u su u petak predstavljena novinarima nova vozila. U vozni park je stiglo 12 elektro vozila koja će služiti za prijevoz turista. Rute za ta vozila će biti utvrđene oko Zrinjevca i Gornjeg grada a polazit će svakih 15 minuta i služit će za razgled grada.

Nabavili smo i dva nova turistička autobusa, rekla nam je direktorica ZET-a Ljuba Žgela,  jedan sa 49 mjesta i jedna mini autobus s 16 plus tri mjesta. No, isto je tako važno da će od subote Zagrebački električni tramvaj, nakon što je u sklopu pilot projekta opremio tri tramvajska vozila i tri autobusa uređajima za bežični pristup internetskoj mreži, od petka  osigurao je uslugu u još 60 niskopodnih tramvaja i 58 autobusa. Sva vozila s besplatnim pristupom internetu označena su naljepnicom s oznakom WiFi, koju putnici mogu lako uočiti.

U skladu s velikim interesom građana te razvojnim trendom Grada Zagreba, ZET nastavlja s uvođenjem sustava za bežični internet i u svim preostalim niskopodnim tramvajima te 213 autobusa, što bi trebalo biti završeno u iduća 3-4 mjeseca.

Cilj projekta je dodatno podizanje standarda usluge javnog prijevoza u Zagrebu, što je već ranije potvrdio i pilot projekt, koji je naišao na odobravanje putnika, posebice mlađih generacija.

Usluga besplatnog interneta bit će omogućena svim korisnicima, a funkcionira na način da se korisnika nakon spajanja na internetsku mrežu u vozilu dovodi do internetske stranice ZET-a, a nadalje je omogućeno pregledavanje svih stranica, osim onih neprimjerena sadržaja.

Besplatno korištenje interneta u vozilima ZET-a omogućeno je u trajanju od 30 minuta, nakon čega je potrebno ponovno se prijaviti ukoliko korisnik želi nastaviti koristiti Wi-Fi mrežu.

Uvođenjem ove usluge ZET nastavlja kontinuirani rad na podizanju standarda usluge javnoga prijevoza, naglasila je direktorica ZET-a.

ŽELJKO KRZNARIĆ