HUMANITARNA IZVEDBA ORAŠARA

 

 

 

 

Na dašnjoj tiskovnoj konferenciji u Hrvatskom narodnom kazalištu novinarima je predstavljen projekt humanitarne izvedbe Orašara namjenjen socijalno najugroženijim građanima Zagreba. Već je znano da su sve predviđene izvedbe Orašara rasprodane a Zagrepčani su na ulaznice čekali u dugačkim redovima pa se u HNK rodila ideja da se jedan Orašar pokloni socijalno najugroženijim građanima, naglasila je intendantica Dubravka Vrgoč. U suradnji s uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom raspodjelit će se 600 ulaznica a kako nam je rekla Romana Galić, pročelnica ureda sve će se to obaviti putem udruga koje najbolje znaju kome dodijeliti ulaznicu.
Fenomen Orašara koji se prikazuje u vrijeme predbožićnih i novogodišnjih dana nije samo vezan uz Hrvatsku, naglasio je ravnatelj baleta Leonard Jakovina, već je to tako u cijelom svijetu. Orašar nas vodi u svijet mašte i dozvoljava nam da se za vrijeme predstave isključimo iz svih svakodnevnih problema.

Gradonačelnik Milan Bandić je zahvalio svima na ovom projektu koji će omogućiti i onima koji ne mogu platiti ulaznicu da uživaju u Orašaru, te je najavio da će se odmah početi s izradom projektne dokumentacije da se u HNK postave rampe koje će omogućiti ulazak osobama s invaliditetom.

Dubravka Vrgoć je također naglasila da je bilo zlonamjernih komentara kako HNK nema online prodaju karata što nije istina. Iz poštovanja prema svima koji su čekali u dugim redovima za karte nismo željeli da netko online kupi kartu, naglasila je Vrgoč.

ŽELJKO KRZNARIĆ