DAN CRVENIH PANDI-PETOMJESEČNO MLADUNČE DOBILO IME GRGA

U povodu međunarodnog dana crvenih pandi u zagrebačkom zoološkom vrtu danas je pjevačica Mia Dimšić obznanila da će se petomjesečno mladunče koje je svijet ugledalo u Zagrebu zvati Grga.
Putem društvenih mreža su građani mogli predlagati ime, rekao nam je ravnatelj Damir Skok, a stiglo je tristotinjak prijedloga. Ocjenjivački sud je taj broj suzio na 12 i na mladoj pjevačici je bilo da donese konačnu odluku. Mislim da je ime dobro jer je riječ o domaćem imenu i svatko je od nas imao nekog svog Grgu u životu, a kad vidite tog miljenika zoološkog vrta složit će te se da najviše nalikuje Grgi.


Mia Dimšić je rekla kako je još kao dijete bila zadnji puta u zoološkom vrtu te da joj je posebno drago da su baš nju izabrali da bude kuma.
Nije bilo lako izabrati, kaže Mia, ali kad sam dobila suženi izbor imena odmah mi je zapelo za oko ime Grga. Sad sam Grgi kuma i kao svaka dobra kuma nastojat ću ga što češće posjećivati.
Ravnatelj Damir Skok je poklonio Mii plišanu crvenu pandu a ona je rekla da će igračka naći svoje posebno mjesto kad već ne može svoje kumče odvesti kući. Damir Skok je naglasio da se svašta lijepo priprema u vrtu a najbliži nam je advent u ZOO koji će se održavati u sklopu najboljeg adventa u Europi i koji će zasigurno privući i velik broj posjetitelja.
ŽELJKO KRZNARIĆ