KREIRANO SRCEM

Ministar turizma Gari Cappelli

U muzeju Mimara je u subotu navečer održana humanitarna modna revija pod nazivom Kreirano od srca. Riječ je o novim uniformama koje će djevojke animatorice nositi na svim sajmovima gdje će se prezentirati hrvatski turizam I  koje su praktički pripremane godinu dana.

To je jedna predivna akcija koja spaja turizam s humanitarnom notom, rekao nam je ministar turizma Gari Cappelli, mi ćemo po prvi puta nastupiti s novim uniformama s motivima Hrvatske u ponedjeljak na najvećem svjetskom sajmu turizma. Htjeli smo ipak da prvo hrvatska javnost upozna te nove uniforme i zbog toga smo organizirali ovu modnu reviju a i htjeli smo da to ima humanitarnu notu pa smo odlučili prihod dati udrugama Dar iz Osijeka za djecu s autizmom te Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Na haljinama se nalaze motivi svega onog što Hrvatska nudi, od licitarskog srca do kulturne i gastronomske ponude kontinenta i mora i kako kaže ministar, moći ćemo reći da je to ta Hrvatska koju želimo prezentirati i na ovoj najvećoj svjetskoj burzi turizma.

Za hrvatski turizam nema straha i nemamo se čega bojati, naglasio je ministar Cappelli, dokazali smo da smo i jedna od najsigurnijih zemalja a po nekim anketama je i to bitan čimbenik uz cijelu ponudu naših ljepota i svega što nudimo. Dakle, Hrvatska će imati jedan standard ponude i kvalitete i mi ne želimo više Hrvatsku prikazivati  kroz brojke noćenja nego kroz podizanje kvalitete. Mi ćemo ove godine imati  deset posto prihoda više, negdje oko 12 milijardi. Evo tome u prilog ide i podataka da na današnji dan imamo 25 više turista nego prošle godine u studenom. Dakle 25 posto više noćenja i turista To je podatak koji kazuje da više ne govorimo o sezonama nego da je sezona ona dva ljetna udarna mjeseca a sve drugo je turizam na cjelogodišnjoj razini. Prihodi su veći i kvaliteta se diže tako da više ne gledamo na broj turista koji je dosegao i 20 milijuna, nego se fokusiramo na podizanje kvalitete turizma u Hrvatskoj kakvu mi tražimo i imamo u strategiji razvoja turizma.

Govoreći o tome da li je Hrvatska sigurna zemlja, ministar Cappelli je naglasio kako je to neosporna činjenica te da je to dodatni mamac za turiste koji se odlučuju za boravak u Hrvatskoj.

ŽELJKO KRZNARIĆ