Bulldozer: Buđenje petrinjske metal scene

Nekako sam se pomirio s činjenicom da je metal scena u Petrinji izgubila svoju životnu bitku. Cestom više ne hodaju klinci s majicama na kojima piše Metallica, Pantera, Slayer, Sepultura, Korn i slično, već se iz automobila često čuju zvuci bolnog zavijanja i vrištavih klavijatura koje loše imitiraju harmoniku.

Da, nekako sam se pomirio s time da živim u paklu šunda. Primjerice, jedni od najvećih, Life of Agony otkazali su svoj zagrebački nastup jer je prodano toliko ulaznica da bi svi posjetitelji mogli napuniti toalet Tvornice kulture. Počinje turneja Hell Over Europe na kojoj gostuju Aborted, Cryptopsy i Benighted; gle čuda – Ljubljana je na popisu, Zagreb nije. I LOA su svirali u Ljubljani, Hrvatsku su zaobišli kao što to čine i svi ostali. Naravno, i sami Hrvati zaobilaze Hrvatsku bježeći u druge europske zemlje.
Međutim, Igor Pavleković i dečki iz Bulldozera nisu pobjegli, nisu zaobišli Hrvatsku već su u ruke uzeli svoje instrumente i napravili veliki povratak na scenu. Pjesma Men of Mayhem je dokaz da dobar thrash metal još uvijek hoda ulicama Petrinje. Moje srce od danas jače kuca, jer Bulldozer je svojevrsno buđenje iz ružnog sna.

Više o nadolazećem albumu i pjesmi Men of Mayhem rekao nam je Igor Pavleković:

„Prošlo je šest i pol godina kako smo počeli snimati pjesme za drugi album Bulldozera. Oko 70% materijala za album smo snimili 2012. godine, a onda… smo se jednostavno razišli. Život nas je razdvojio. Danko je počeo svirati u Piratima i ubrzo se preselio u Veliku Goricu. Dinko se preselio u Zagreb. Bes je ostao u Sisku ali je studirao u Zagrebu, a ja sam ostao u Petrinji. Dinko i ja smo snimili sve gitare za album, ostale su samo solaže. Danko, iako je s bandom napravio sve pjesme za drugi album, na moju veliku žalost, na kraju nije snimio bubanj, već smo na tu poziciju posjeli Darija Radovca koji je odsvirao sve moguće bubnjeve u Sound cage studiju u Zagrebu. Bes je snimio bas za par stvari a nadalje je ulogu preuzeo Martin Petračić. Ja sam vokale snimio za 3, 4 pjesme, a ostalo ćemo uskoro. Solaže su svirali Vladimir Juričić, Dino Brodarac i David Duvnjak, a očekujem i još pokoje gostovanje na solo dionicama.
Bilo kako bilo, imali smo u rukama fantastičan materijal koji jednostavno nismo mogli ostaviti da ga pojede prašina. David Duvnjak i ja smo odlučili završiti ovaj album pod svaku cijenu. David, inače peti član banda Bulldozer, čovjek bez kojega audio materijal Bulldozera nikada ne bi zvučao ovako kako zvuči. Čovjek koji je snimio svaki ton i svaki udarac za nadolazeći album. Čovjek koji je sve editirao, producirao, miksao i masterizirao.
Da skratim priču…
Pred vama je prvi single i spot nadolazećeg, drugog albuma banda Bulldozer pod nazivom Men of Mayhem.
Pjesma je napisana kao „tribute to“ seriji „Sinovi anarhije – Sons of Anarchy“ i tematika je usko povezana za istoimenu seriju.“

Ovu pjesmu i spot su stvorili:
Dinko Bogunović – električna gitara
Igor Pavleković – električna gitara i vokal
Filip Besednik – bas gitara
Dario Radovec – bubnjevi
David Duvnjak – snimanje, editiranje, miksanje, mastering, produkcija, naracija
Siniša Miholjević – video snimanje
Zlatko Pavelić – montaža videa
Dijana Kralj – uloga u spotu
Igor Pavleković – tekst pjesme
Aranžman by Bulldozer (Dinko Bogunović, Danko Hajnic, Filip Besednik, Igor Pavleković) & David Duvnjak

Bulldozer – Men of mayhem

Riding with the devil, I’m praying to the lord
I’ll never see heaven ’cause I’m evil to the bone
Some people say I’m bad, some people just don’t know
The way I role my dice, three sixes in a row

Ink under my skin paints the bottom of my soul
Whiskey chilled on the rocks, cigar smoke in my lungs
Cool breeze down my spine, easy trigger on the run
Chains are broken, hell is loose, men of mayhem sing the blues

Breaking down the law, heavy wheels preaching roar
Bloody money pays my bills, with my brothers I share sins
The one who rats forever sleeps, guns of silence test beliefs
Prison cells can’t break my will, true commitment ’til the end

Hell will freeze the day I die
Mr. Devil starts to cry
Angels fall, the heavens burn
Into ashes heaven turns

Mario Lovreković – Lovra