Dubrovačko-neretvanska županija se obratila gradu Zagrebu za pomoć u plasmanu mandarina pa će Zagrepčani izvorne neretvanske mandarine moću kupovati od 3.studenog na 25 prodajnih mjesta koja će biti na devet lokacija. Tako metropola pomaže proizvođačima mandarina a građanima omogućuje da kupe izvornu neretvansku mandarinu. Mandarine će se moći kupovati na trgu bana Jelačića, Cvjetnom trgu, terminalima Črnomerec, Dubrava, Ljubljanica, na Savskom mostu, Tomislavovom trgu I na Kvatriću. To je naglašeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je predstavljena ova manifestacija.
Dubrovačko-neretvanska županija je poznata kao turistička destinacija, no ne smije se zaboraviti da smo mi I poljoprivredna regija, naglasio je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, te da imamo jaku proizvodnju voća I povrća u dolini Neretve. Perjanica te proizvodnje je svakako mandarina a ovogodišnji je urod oko 50 tisuća tona. Zahvaljujem gradu I gradonačelniku što je prepoznao potrebu neretvanskih proizvođača mandarina, koji će nadam se dobro iskoristiti ovu priliku.
Ideja je potekla od župana prije dva tjedna, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, I odmah smo se dogovorili da to napravimo, da I tako demonstriramo zajedništvo. Moj je poziv Zagrepčanima da iskoriste priliku I izravno od proizvođača kupe mandarine.
ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here