MAKEDONSKA PRAVOSLAVNA CRKVENA OPĆINA SV ZLATA MEGLENSKA OBILJEŽILA 25.OBLJETNICU RADA

U ponedjeljak je obilježena 25. obljetnice osnutka i djelovanja Makedonske pravoslavne crkvene općine Sv. Zlata Meglenska u Zagrebu i 15. obljetnica od potpisivanja Ugovora o zajedničkom interesu između Vlade RH i Makedonske pravoslavne crkve. Ujedno je obilježeno i 15 godina rada Parohijskog svećenika Makedonske pravoslavne crkve u RH. Na proslavi su se okupili visoki vjerski dužnosnici te predstavnici grada na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Jelenom Pavičić Vukičević.
Moram naglasiti da je 25.godišnjica osnutka Makedonske pravoslavne crkve u Zagrebu jako važan za sve Makedonce koji žive u Zagrebu, rekao nam je Protojerej Kirko Velinski,svećenik Makedonske pravoslavne crkve, jer tako im je omogućeno kvalitetno obavljanje vjerskih potreba. Imaju svog redovitog svećenika. Čovjek koji se ne može ispuniti duhovno sigurno je siromašniji a želim zahvaliti i Vladi RH jer je evo prije petnaest godina Makedonska pravoslavna crkva postala ravnopravna vjerska zajednica na ovim prostorima.
Protojerej Kirko Velinski nam je rekao kako radovi na izgradnji hrama crkve teku u predviđenima rokovima, pa će uskoro makedonski vjernici imati i svoj prostor za obavljanje vjerskih potreba.

ŽELJKO KRZNARIĆ