U DOMU SPORTOVA NOVA TEHNOLOGIJA ZA LED

Otkada je instalirano postrojenje za stvaranje umjetnog leda u Domu sportova ništa na njemu nije mijenjano, pa je vrijeme učinilo svoje. U nekoliko navrata je došlo do curenja amonijaka

Riječ je bila o tehnologiji koja je zastarjela i morali smo ugraditi novu, rekao nam je danas upravitelj sportskih objekata grada Marinko Tomić, Umjesto amonijaka koristimo glikol koji nije štetan pa su sada sigurniji i oni koji koriste led a i gledatelji. Ovo što smo sada napravili je klizalište za daljnjih dvadeset godina. U rekonstrukciju je uloženo 16 milijuna kuna plus PDV.

Mada su neki mediji pisali kako hokejaši Medveščaka neće moći igrati utakmice u Domu sportova, Tomić je to demantirao i rekao da će utakmica biti onda kad Medveščak to odluči. Dvorana i led su spremni i s te strane nema problema.

Jedan od problema Doma sportova je imovinsko pravni status samog objekta a zbog toga se ne može dobiti građevinska dozvola za radove na energetskoj učinkovitosti doma sportova. No, kako bi taj problem mogao biti uskoro rješen, u tijeku je projektiranje krova u skladu s energetskom učinkovitosti.

ŽELJKO KRZNARIĆ