SAJAM HRANE I TRADICIJSKIH PROIZVODA

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u petak su zajednički otvorili 16.sajam hrane i tradicijskih proizvoda na trgu bana Jelačića. Na sajmu će građani i gosti Zagreba moću kupiti voće i voćne prerađevine, povrće i prerađevine povrća, sireve, suhomesnate proizvode, kruh i kolače, med i pčelinje proizvode, ljekovita i začinska bilja, te vina, rakije i likere.
Ove godine smo manifestaciju preselili na središnji zagrebački trg zahvaljujući našem suorganizatoru gradu Zagrebu, naglasio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, Ova je manifestacija dio podrške i potpore našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji proizvode domaće proizvode. Njima je ova manifestacija prilika da izravno kupcima ponude ono što proizvode.Zagrebačka županija im pomaže na razne načine, kroz nabavu opreme, proširivanjem proizvodnje, edukacije i kroz eu fondove i vjerujem da je to vrlo korisno o čemu svjedoči podatak da je naša županija prva po broju OPG-ova u Hrvatskoj. Mi ćemo i dalje pružati sve što možemo kako bi se taj broj i povećao
Ovakvi sajmovi znače puni i za grad Zagreb, naglasila je Olivera Majić, jer želimo između ostalog Zagreb pozicionirati kao grad koji iznimno vodi računa o razvoju poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača. Vjerujemo da je poljoprivredna proizvodnja temelj jednog prehrambenog suvereniteta i znamo da ćemo ulažući u poljoprivredu pridonijeti kvaliteti života naših sugrađana.
U velikom šatoru na trgu bana Jelačića svoje proizvode izlaže sto izlagača.

ŽELJKO KRZNARIĆ