KONCERT ZA HRVATSKU UDRUGU ZA BOLESTI ŠTITNJAČE

 

 

 

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u petak, 19.listopada održat će se humanitarni koncert za Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače na kojem će uz Zagrebačku filharmoniju nastupiti četiri dive Radojka Šverko, Martina Tomčić, te Ivana Husar Mlinac  i Marija Husar Rimac, pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog. Tim je povodom predstavnike udruge danas primio gradonačelnik Milan Bandić čime im je još jednom pružio podršku i poželio da koncert bude uspješan.

U Hrvatskoj svaka treća žena ima problema sa štitnjačom, rekla nam je predsjednica udruge Verica Mešić, može se reći da je ta bolest odmah iz dijabetesa po broju oboljelih. Bitno je podignuti svijest i bitno je na vrijeme otkriti bolest i staviti je pod kontrolu.. Preventivni pregledi su vrlo bitni i trebali bi postati navika. Zahvaljujući akademiku Zvonku Kusiću uvedeno je jodiranje soli u Hrvatskoj,a njemu moramo odati zahvalnost što puno radi i surađuje s našom udrugom. Uz sve svoje obveze dva puta mjesečno posjeti naše prostorije i provede po dva sata s oboljelima. Na tome mu zaista zahvaljujemo, a velika zahvala od nas i gradonačelniku Milanu Bandiću koji svih ovih 11 godina podržava rad naše udruge i koji je predstavnike Udruge primio u posjet uoči koncerta.

Uz glazbeno zadovoljstvo svi oni koji će posjetiti ovaj koncert dat će podršku svim onima koji imaju problema sa štitnjačom, a izvođači obećavaju lijepo druženje.

Mislim da je poruka vrlo jednostavna, rekla nam je Radojka Šverko, Dođite na koncert, upoznajte se i uživajte sa glazbenim štivom, ali iskoristite dolazak na koncert da saznate nešto više o bolesti štitnjače. Možda se o tome čak i premalo govori i premalo je u javnosti prisutno i drago mi je da sam dio ove lijepe priče kojoj je cilj podići svjesnost kod građana o ovoj bolesti.

Naša poruka kao izvođača koji žele pomoći ne samo oboljelima nego i onima koji će imati problema sa štitnjačom da se obavljaju redoviti pregledi, rekla je Ivan Husar Mlinac, Kad dođemo u neko određeno životno doba preventivni pregledi bi trebali biti imperativ jer zdravlje nam treba biti na prvom mjestu. Karcinom štitnjače ima jako malu smrtnost i zato je poruka svih nas da ako i osjetite probleme povežite se s udrugom koja će vam u svemu pomoći. Htjela bih pozvati sve na koncert jer svojim dolaskom činite jedno lijepo djelo.

 

ŽELJKO KRZNARIĆ