SAČUVAJMO ZDRAVE DOJKE

U subotu je održana javnozdravstvena manifestacija u povodu Europskog tjedna zdrave dojke pod nazivom Sačuvajmo zdrave dojke u organizaciji udruge P.I.N.K. life.
Već tradicionalno otkad postoji naša udruga obilježavamo Europski tjedan zdrave dojke –naglasila je Nives Moric, predsjednica udruge, Smatramo da se žene trebaju pregledavati i tradicionalno u mjesecu listopadu ukazujemo na tu potrebu. Naša udruga organizira tim povodom i modnu reviju domaćih dizajnera na kojoj modele uz žene oboljele od karcinoma dojke nose i osobe iz javnog života.
Nives Moric je istakla kako se redovni pregledi moraju obavljati već od 25.godine života a za žene od pedeset godina Zavod za javno zdravstvo šalje pozive za preglede.
Okupljanje sudionika manifestacije je bilo na Zrinjevcu odakle su u povorci krenuli do Cvjetnog trga na kojem je nastavljen program. U povorci je bio i gradonačelnik Milan Bandić koji je tom prilikom naglasio kako grad Zagreb ne samo da podržava nego i pridonosi akcijama konkretnim akcijama.
Mi smo prvi u Hrvatskoj uveli mobilnu mamografiju koju žene mogu besplatno koristiti, rekao je gradonačelnik Bandić, Upravo stoga pozivam sve žene da koriste tu mogućnost i na taj način brinu o svom zdravlju jer rano otkriveni karcinom dojke smanjuje smrtnost pet puta. Prema tome stvar je u rukama žena da obavljaju redovito preglede.

ŽELJKO KRZNARIĆ