U ZICERU PREDSTAVLJENI STARTUPOVI KOJI ĆE SE BORITI ZA FINALE

Oni se bore za finale

 

Anita Majoli je predstavila platformu svog tima
Direktor ZICERA Frane Šesnić i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić na otvaranju

U Zagrebačkom inovacijskom centru ZICER u utorak su predstavljeni Sartup Factory predakceleracijskog programa koji će se 5.prosinca na velikoj međunarodnoj konferenciji Zagreb Conect boriti za osvajanje bespovratnih potpora grada Zagreba iz fonda ukupne novčane vrijednosti od 860 tisuća kuna.

Ovo je treća generaija u nizu, rekao nam je direktor ZICERA Frane Šesnić, a ideja je da se od timova naprave startupovi na osnovi njihovih inovativnih ideja. To su uvijek u pitanju nekakvi proizvodi, znači nisu usluge i trgovina. Oni su vlasnici intelektualnih prava a mi kao ZICER radimo na tome da se njihova ideja konkretizira, da bude prilagodljiva tržištu i da nakon našeg programa ta tvrtka može samostalno biti održiva od prihoda koje ostvaruje.

Ove godine se privailo oko 150 timova a selektirano je 18 najboljih koje će proći program ZICERA a u finalu će se naći pet najboljih.

Zagreb je uistinu razvio respektabilnu startup scenu,naglasila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, što znači da je grad prepoznao važnost poduzetništva i važnost startupova kroz osnivanje ZICERA u kojem mladi poduzetnici imaju priliki realizirati svoje ideje, kroz dodatnu edukaciju, stručne radionice i mentorstvo. Ponosni smo na naših 11 startupova koji su se već uspješno pozicionirali na domaćem i međunarodnom tržištu, pa tako očekujemo i ove godine uspješna rješenja koja će pronaći svoje ulagače.

Anita Majoli je sa svojim timom pokrenula i  napravila platformu za on line rezervacije doktora. To je paltforma poput Booking.coma gdje pronalazaite smještaj, a na našoj platformi tražite doktora koji vam treba na lokaciji na kojoj se nalazite i rezervirate svoj termin, naglasila je Anita. Cilj je da pomognemo korisnicima ali i doktorima pa nam je želja da se proširimo i na međunarodno tržište. Sam izbor među 15 najboljih nam je veliki uspjeh i mi smo već dobili puno s ulaskom ili bez ulaska u finale.

ŽELJKO KRZNARIĆ