AMBIENTA U TRI TEMATSKE CJELINE

 

 

 

 

Ovogodišnja Ambienta na Zagrebačkom velesajmu od 10.do 14.listopada ispričat će svoju priču kroz tri tematske cjeline AmbiDOM, AmbiPRO i Design zona. To je istaknuto na tiskovnoj konferenciji uoči ove sajamske manifestacije  koja predstavlja koncepcijski i  komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji.

Na sajmu će se predstaviti 332 izlagača iz 32 zemlje u sedam paviljonu, naglasila je ditektorica ZV Dina Tomšić,  a posebno naglašena i prostorno izdvojena  Design zona sadržajno težište stavlja na produkt dizajn-inovativnost, funkcionalnost, estetiku i tehnologiju.

Općenito je vidljivokako u zadnje vrijeme raste zanimanje domačih izlagača kojih će biti 52 posto više nego lani.

Poovijest sajmovanja u Zagrebu je izuzetno duga i sigurno je utkana i u ovu 45,Ambijentu, rekla je zamjenica gradonačelnika, Olivera Majić, i ona pridonosi brendiranju drvo-prerađivačkog sektora. Koja je uvijek imalaonu dodanu vrijednost i dizajn a na nama je da usitinu štitimo hrvatske drvoprerađivače. Grad Zagreb je uvijek davao podršku Velesajmu i manifestacijama na njemu jer Velesajam je Zagreb, a Zagreb je Velesajam. Isto tako treba reći da će grad puno učiniti na ovom prostoru, prenamjenog nekih paviljona ali kor biznis će uvijek ostati sajmovanje.

Za sve posjetitelje će i ove godine biti osigurane vrijedne nagrade.

 

ŽELJKO KRZNARIĆ