KONCERT ZA UDRUGU ZA BOLESTI ŠTITNJAČE

Četiri dive u društvu gostiju tiskovne konferencije

Humanitarni koncert za Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače održat će se u Koncetnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 19.listopada  a nastupit će revijalni orkestar Zagrebačke filharmonije te  četiri dive-Martina Tomčić, Radojka Šverko, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, i sve to pod dirigentskom palicom Alena Bjelinskog. To je rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

-Prihod od koncerta ići će za oboljele i za rad udruge –rekla nam je Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače- Osim toga želimo još više senziblizirati javnost i skrenuti pozornost na ovu bolest, Udruga radi od 2007. godine a ono što je važno naglasiti je da nemamo točnih saznanja koliko ima oboljelih, no iz našeg pilot projekta koji smo pokrenuli u lipnju a to je psihološko savjetovalište, imamo spoznaje da je broj oboljelih u porastu u cijeloj Hrvatskoj. Po nekim podacima u Hrvatskoj godišnje oboli oko 450 ljudi od karcinoma štitnjače.

Štitnjača je mala žlijezda u ljudskom organizmu ali je vrlo važna jer regulira cijeli sustav pa je moto ovog koncerta To nisam ja-to je štitnjača.

Grad Zagreb podržava sve humanirane akcije i koncerte kako bi senzibilizirali javnost da se zajedničkim snagama može pomoći u liječenju i prevladavanju bolesti-naglasila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić- Ovo je poseban koncert na kojem će se glazbom i glazbenom čarolijom ojačati duh i poslati pozitivna energija oboljelima.

_Mogu reći da će program biti vrlo kvalitetan –rekao nam je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch- na repertoaru će biti popularne melodije u kojima će publika uživati i nadamo se da će dvorana biti puna.

ŽELJKO KRZNARIĆ