Na inicijativu vijećnika Darija Zajeca i vijećnika SDP-a prihvaćen je amandman kojim je svim osnovnoškolcima sa područja grada Svete Nedelje osigurano 485.500,00 kuna za nabavku radnih bilježnica i ostalih nastavnih pomagala za sljedeću školsku godinu.
Ovakav potez bio je nužna reakcija na neobjašnjivu i štetnu odluku župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića koji je prije nekoliko tjedana obavijestio škole da se ove godine roditeljima ukidaju sredstava za nabavku radnih bilježnica i pomagala. Odluka župana Kožića poslana je bez konkretnog objašnjenja, a šokantno je da se tako nešto radi usred nezapamćene krize i to na stavci koja je namijenjena za djecu.
Vijećnici Gradskog vijeća Svete Nedelje prihvatili su amandman SDP-a pa će tako Grad ove godine ispraviti štetnu odluku župana Kožića i kroz rebalans osigurati sredstva za kupovinu radnih bilježnica i pomagala. SDP je tako ponovno pokazao da su briga o našim najmlađima te ulaganja u znanje, odgoj i obrazovanje jedna od najvažnijih područja za koje se zalaže.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here