ŠAHOVSKI TURNIR MIRA

Od danas pa narednih dvanaest dana Zagreb će biti šahovska prijestolnica svijeta. Naime u hotelu Palace je otvoren turnir mira na kojem sudjeluje dvanest ponajboljih svjetskih šahista čime Zagreb obnavlja nekda vrlo popularan turnir mira koji je utemeljen 1964.godine na kongresu FIDE u Tel Avivu a zagrebačkim turnirom je prodefilirao velik broj velikana poput Boba Fishera. Ovo je obnova turnira za koji kažu organizatori da će postati tradicionalan.

Ovo je značajan šahovski događaj, ne samo za Zagreb i Hrvatsku nego i za europski i svjetski šah, rekao nam je predsjednik zagrebačkog šahovskog saveza Nenad Škare, Ovakav se turnir zasigurno igra samo jednom godišnje u svijetu i nema značajnijeg šahovskog događaja ove godine. Nastojat ćemo da ovaj turnir postane tradicionalan i da Zagreb postane važan svjetski šahovski centar.

Ljubitelji šaha mogu uživo pratiti sve partije u hotelu Palace a organizirat će se za vrijeme slobodnog dana brojne simultanke sudionika turnira posebice s najmlađima u okviru akcije da se šah uvede u škole.

ŽELJKO KRZNARIĆ