Prilikom posjete Čučerju, gdje se održalo tradicionalno proštenje, gradonačelnik  Milan Bandić seu razgovoru s nvinarima osvrnuo na kontejnerski smještaj, te je naglasio kako je pristiglo 95 takvih zahtjeva a postavljeno je 65 kontejnera sa svim potrebnim sadržajima.
Gradonačelnik je podsjetio kako je to, za većinu građana koji su takav oblik pomoći zatražili, pomoćni objekt uz njihove kuće, koje su stradale u potresu.

Moramo shvatiti, kako su ljudi koji su ovdje rođeni, čiji su preci ovdje rođeni, vezani za svoje domove i ne žele nigdje ići. Za one koji nisu imali izbora i koji nemaju gdje biti, a zadovoljili su socijalne kriterije, Grad Zagreb je dodijelio 21 stan i oni su smješteni. Za sugrađane smještene u SD Cvjetno naselje, od 241 osobe njih 97-ero je smješteno u „Hostel Arenu“, a ostali će tijekom sutrašnjeg dana biti preseljeni i smješteni. Budući da je Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske županije i Zagrebačke županije usvojen, Grad Zagreb biti će podrška svojim sugrađanima kako bi u što skorije vrijeme počeli sa obnovom svojih domova. Ovom prilikom još jednom molim sugrađane na strpljene, solidarnost i zajedništvo koje nema alternativu, poručio je gradonačelnik Bandić.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO ZAGREB.HR

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here