U nedjelju je otvoren festival tolerancije koji će uz filmski imati i bogati glazbeni program. Dobra svirka nastavlja se i idućih festivalskih dana. Ne propustite The Bonebomb – zagrebački projekt basiste Nikole Jerkovića koji okuplja vrhunske hrvatske glazbenike koji su surađivali, bili dijelom ili djeluju u poznatim hrvatskim bendovima, a predstavlja autorski instrumentalni dragulj.

Uz Nepenthe, četveročlani bend koji naglasak stavlja na vokalna suzvučja zaboravit ćete brige. Upravo odatle i nadahnuće za njihovo ime – nepenthe je mitski lijek od kojeg čovjek zaboravlja na brige. Za njih je taj lijek glazba.

Na festivalskoj pozornici zapjevat će i Domaćigosti, bend koji okuplja ljubiteljice i ljubitelje pjevanja koji doprinose glazbenoj i kulturnoj raznolikosti hrvatskoga društva pjevajući pjesme iz raznih dijelova svijeta i Le Zbor, prvi mješoviti ženski, lezbijski, feministički, antifašistički zbor u regiji koji pjesmom neprestano poručuje da je netolerancija jedino što ne tolerira.

Zadnjeg festivalskog dana nastupit će Dora Škender i Juraj Krešo Lovrić. Dora je studentica sociologije, polaznica musical programa škole pjevanja Husar&Tomčić, a na nastupima uživo okreće se jazzu, s fokusom na klasike žanra. Juraj je student je psihologije i strastveni pijanist.

Nakon njih slijede, a ujedno i zatvaraju 14. Festival tolerancije, sjajni Porto Morto Dj set čiji će nastup obuhvatiti mnogo sampliranog objavljenog i neobjavljenog materijala benda Porto Morto sakupljenog kroz brojne godine.

Ulaz na sve programe je besplatan!

Organizator poziva sve da budu odgovorni prema sebi i drugima te nose maske i pridržavaju se preporuka izdanih od strane HZJZ-a.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here