Grad Zagreb u suradnji s domovima zdravlja organizira online Trudničke tečajeve „ U očekivanju novog člana obitelji“. Tečajevi će se održati putem Hangouts Meet platforme. Nakon prijave za odabrani datum na Vašu e-mail adresu poslat ćemo upute za instalaciju i spajanje Hangouts Meet platforme kao i pozivnicu tj. adresu tečaja. Broj sudionika tečaja je 30.

Prijavite se na tečaj slanjem e-maila na adresu svakog Doma zdravlja posebno. Molimo Vas da u svojoj prijavi putem e-maila napišete:
1.  Vaše ime
2.  Tjedan trudnoće
3.  Da li Vam je potrebna potvrda o sudjelovanju za osobu u pratnji na porodu, ako je odgovor  da – napišite ime i prezime osobe u pratnji
Na Vašu e-mail adresu primit ćete detaljne upute o instaliranju i korištenju Hangouts Meet platforme i pozivnicu za tečaj.
Napomena: osobe u pratnji koje planiraju biti na porodu molimo da prate epidemiološke preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i pojedinih rodilišta.

Tečajevi će se održati u sljedećim terminima:

DOM ZDRAVLJA ZAGREB-ZAPAD – 03. i  04. 06.2020. 15.00-18.00 sati
Prijave šaljite od 28. – 31. 05.2020. na e-mail trudnickitecaj.dzzz@gmail.com
 
DOM ZDRAVLJA ZAGREB-CENTAR – 16 i 17.06. 2020. od 15.00-18.00 sati
Prijave šaljite do 13. lipnja 2020. na e-mail  trudnickitecaj.dzzc@gmail.com  
 
DOM ZDRAVLJA ZAGREB-ISTOK –09. i 10. 06. 2020. od 15.00-18.00 sati
Prijave šaljite do 06. lipnja 2020. na e-mail trudnicki.tecaj.dzzi@gmail.com
 

Svrha tečajeva je poboljšanje zdravlja u obitelji, zdravlja žena u trudnoći, priprema za rođenje i podizanje zdravog potomstva, kao i podizanje demografske obnove Republike Hrvatske.

Tečajevi su besplatni za sve buduće majke i očeve ili osobe u pratnji majke.
Program tečaja obuhvaća zdravstveno-preventivni rad, zdravstveni odgoj, vježbe i praktični rad s trudnicama, savjetovanje, te raspravu tijekom koje se odgovara na pitanja polaznika.

– teme koje se obrađuju na tečajevima:
Dugogodišnje iskustvo održavanja trudničkih tečajeva, znakovit porast broja polaznika iz godine u godinu, interes i motiviranost trudnica i budućih očeva pokazalo je opravdanost održavanja istih, a što je i rezultiralo povratnom informacijom od strane patronažnih sestara da su trudnice koje su polazile tečajeve imale lakši porod i da su se sve odlučile na prirodnu prehranu djeteta.
Najveće bogatstvo svakog društva su djeca, te materinstvo stoga treba tretirati kao najvažniju i ključnu ljudsku investiciju, a trudnoća koja je nešto posebno u životu svake žene učiniti sigurnom.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here