Visoki, gotovo stoposto veći računi Zagrebačkih groblja šokirali su sve one koji su ih dobili ali i izazvali lavinu reakcija. Danas se o tome očitovao gradski odbor HNS-a.

Kako ni  nakon četiri dana čekanja nije dobio odgovor od uprave Zagrebačkog holdinga i Gradskih groblja na svoj zahtjev da hitno povuku drastično poskupljenje grobnih i svih ostalih naknada, gradski zastupnik Tomislav Stojak uputio je danas novi javni poziv odgovornim ljudima Holdinga da se konačno izjasne o drastičnom povećanju cjenika Gradskih groblja i povuku ga što prije.

„Pozivam još jedanput predsjednicu uprave Zagrebačkog holdinga Anu Stojić Deban i direktora Gradskih groblja Patrika Šegotu da konačno pokažu odgovornost i povuku odluku o poskupljenju usluga Gradskih groblja koju su donijeli u rujnu 2019. godine. Odlukom o poništenju tog neopravdanog i ničime obrazloženog drastičnog poskupljenja usluga Gradskih groblja, radi kojeg su tisuće Zagrepčana posljednjih dana dobili godišnje obračune uvećane za nekoliko stotina kuna u odnosu na dosadašnje, konačno bi dokazali da, za razliku od gradonačelnika, shvaćaju tešku situaciju u kojoj se nalaze njihovi sugrađani i te im novce ostavili za puno važnije stvari za život nakon potresa“, izjavio je Tomislav Stojak, gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a.

„Ukoliko ostave ovo poskupljenje, od njih onda tražim da objasne zagrebačkoj javnosti zašto su uopće donijeli odluku o povećanju cijena, s obzirom da su Gradska groblja u prvih šest mjeseci 2019. godine poslovala s više od 10 milijuna kuna u plusu, a 2018. u istom razdoblju više od 2 milijuna? Zašto uspješna podružnica Holdinga s velikim plusom na računu dodatno povećava cijene Zagrepčanima, bez ikakvog obrazloženja, osim onoga da se cjenik nije mijenjao 12 godina? Može li se to smatrati čistim profiterstvom, pogotovo u teškim okolnostima u kojima se većina građana Zagreba nalazi nakon potresa i s epidemijom korona virusa? Pozivam ih da se saberu, budu odgovorni prema Zagrepčanima i konačno ponište odluku o tom neopravdanom poskupljenju Gradskih groblja!“, zaključio je Tomislav Stojak.

ŽELJKO KRZNARIĆ

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here