REKONSTRUKCIJA ATLETSKE STAZE ZA NOVI HANŽEK

U srijedu je gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, i u društvu direktorice Hanžekovićevog memorijala Ivane Brkljačić, obišao Sportsko-rekreacijski centar Mladost, gdje je u tijeku rekonstrukcija atletske staze, skakališta i bacališta uoči IAAF World Challenge Mitinga Zagreb 2019. koji će se održati početkom rujna.

 „Od izvođača radova očekujem da svoj posao naprave najbolje što mogu te da poštuju rokove,“ kazao je i dodao da će 5. srpnja biti objavljen urbanističko–arhitektonski natječaj za idealno rješenje za bacalište na sjeverozapadnom dijelu Mladosti. Gradonačelnik je rekao kako se završetak radova očekuje 20. kolovoza.

„Ovo je najbolji atletski stadion u gradu Zagrebu te želim zahvaliti gradonačelniku što svim sportovima, pa tako i atletici pruža potporu,“ rekla je atletičarka Perković dodavši kako će Miting biti odlična uvertira za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, jer će sve atletske zvijezde biti u naponu snage.

„Ovo je za zagrebačku atletiku značajan trenutak, zato što se nakon 20 godina u potpunosti obnavlja atletska staza na Mladosti,“ rekla je direktorica Brkljačić te je zahvalila gradonačelniku što prepoznaje važnost i značaj Hanžekovićevog memorijala. „Ove godine memorijal je u specifičnoj situaciji, jer je Svjetsko atletsko prvenstvo, koje se održava u Dohi, tek krajem rujna, a obično smo na Mladosti imali aktualne svjetske prvake i olimpijske pobjednike, istaknula je zahvalivši Sandri Perković kao najvećem promotoru ovog natjecanja.

ŽELJKO KRZNARIĆ