Kad Slavonke dođu

65 slavonskih poduzetnica Daruvarčanima predstavilo tradicionalne domaće proizvode i rukotvorine

Proteklog vikenda Daruvar je ugostio 65 slavonskih poduzetnica, sudionica projekta „Ženska perspektiva“, koje su na središnjem gradskome trgu građanima predstavile svoje tradicionalne domaće proizvode i rukotvorine.
Posjet Daruvaru organiziran je u sklopu projekta „Ženska perspektiva“ kojeg provodi Udruga za razvoj poduzetništva „PERSPEKTIVA“, a koji poduzetnicama iz sedam slabije razvijenih županija srednje i istočne Hrvatske omogućuje kvalitetniji razvoj i jačanje njihovih poduzetničkih aktivnosti.
S poduzetnicama su se tom prilikom družili gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček i predsjednica Gradskoga vijeća Snježana Sabo, inače i sama sudionica projekta.
„Edukacijske radionice o poduzetničkim i socijalnim vještinama dokazale su da trebamo puno znanja i informacija, međusobnog umrežavanja i razmjene iskustava. Prodaja roba i usluga vrhunac je tog poslovnog puta, što su neke od nas i pokazale na sajmu u Daruvaru, uskoro će biti i u Glini, no nadam se da će se umrežavanje na lokalnoj i regionalnoj razini nastaviti i u budućnosti“, izjavila je Snježana Sabo.
Kako bi se ovim projektom poduzetnicama omogućila veća vidljivost, bolja međusobna povezanost i mentorstvo u jačanju njihovih poduzeća, proteklih je mjeseci održan niz edukacijskih radionica. Osim edukacijskih radionica, ovog je vikenda poduzetnicama u goste stigla Kristina Ercegović, poznata autorica i poduzetnica koja je podijelila svoja iskustva.
„Ženska perspektiva odlično je osmišljen i organiziran program. Osluškuje stvarne potrebe žena, pruža im znanja koja im trebaju, dovodi kvalitetne i autentične predavače te pruža izvrsnu priliku za umrežavanjem i inspiraciju uz stalni poticaj i podršku koja nam svima treba. Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati kratko. Kako i same žene kažu – dotaklo me“, rekla je Kristina Ercegović.
Završetkom poslovne edukacije projekt je ušao u novu fazu u kojoj će poduzetnicama biti dodijeljeni mentori kako bi ih savjetovali i pomogli im podići kvalitetu njihova poslovanja.
„Mentorski rad zamišljen je na način da pomaže poduzetnicama u ostvarenju njihovih postavljenih ciljeva. Sukladno tim ciljevima svaka poduzetnica odabire svog mentora ili više njih iz različitih područja interesa. Svi mentori uključeni u projekt stručnjaci su u svojem području te vjerujem da će svaka korisnica projekta maksimalno iskoristiti njihovo znanje i iskustvo u razvoju vlastitih proizvoda“, istaknuo je Tomislav Lneniček, predsjednik Udruge za razvoj poduzetništva „PERSPEKTIVA“.
Osim mentorskog programa, 65 poduzetnica do kraja godine očekuje i edukacija o umrežavanju, nastojat će se aktivnije pokrenuti i pronalazak tržišta za njihove proizvode, a projekt će službeno završiti konferencijom u studenome 2019. godine.