Autorsko vodstvo po izložbi Nikole Reisera u Galeriji Klovićevi dvori

0

Galerija Klovićevi dvori je u okviru retrospektivne izložbe velikana hrvatskog slikarstva Nikole Reisera posjetiteljima iste ponudila jednu nesvakidašnju priliku.

„Kroz izložbu Nikola Reiser, senzibilni poeta slikarstva, kojom obilježavamo stogodišnjicu slikareva rođenja, koja traje do 3. veljače 2019., posljednja dva četvrtka u mjesecu, 24. i 31. siječnja 2019. u 17 sati provest će vas kustosica i autorica izložbe Danijela Marković te sin i inicijator izložbe preminulog umjetnika, Nikola Reiser ml. Kroz vodstvo ćemo se osvrnuti na sve faze umjetnikova stvaralaštva kao i na stilske odrednice koje su se manifestirale u njegovu stvaralaštvu mada nije pripadao ni jednoj od navedenih krajnosti figuracije ili apstrakcije, istaknuti njegovu umjetničku individualnost te važnost subverzivnog polemiziranja s vremenom kojem je pripadao, a zahvaljujući umjetnikovu sinu dotaknuti se i anegdota iz života ‘najvećeg gospodina u hrvatskoj umjetnosti’.
Uz kupljenu ulaznicu, autorsko vodstvo je besplatno!“ – obavještavaju iz GKD.

Cijena pojedinačne ulaznice za odrasle iznosi 40 kn; za umirovljenike, učenike i studente 30 kn; a skupna ulaznica za umirovljenike, učenike i studente košta 20 kn.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here