Dobro kuhano vino i gypsy swing

Autor:Miroslav Šantek Cobra

Sinoć se oko 19 sati Petrinja “grijala” na čak dva stupnja, ali čak i po tom prohladnom vremenu na kraju radnog tjedna kad se je većina građana utoplila u svojim domovima, bilo je i onih koji su došli do gradskog parka – prostora na kojem se ove godine odvija manifestacija Advent u Petrinji, poslušati kako uživo, ispod hladnog neba zvuče Damir Kukuruzović i njegov Django Group. Njihov nastup je dio cijelog programa od 36 dana petrinjskog adventa, a prije samog koncerta pitali smo Damira Kukuruzovića o utiscima nakon za njega dugo očekivanih koncerata prošlog studenog u Sisku i Zagrebu s Paulusom Schäferom. Kukuruzović kaže da još uvijek pomalo slaže utiske o tome što se dogodilo i da se na svakodnevnoj bazi čuje s Paulusom i da pripremaju u inozemstvu neke nastupe u budućnosti, a raduje ga što su u zadnje vrijeme sve dvorane na kojima svira dupkom pune, da mu je to najveća radost i nagrada i da ne robuje tuđim mišljenjima.


Sinoć je u Petrinju doveo svoj sastav vilonistu Brunu Urlića, gitaristu Miroslava Čehaića i Željka Bilbiju na bas gitari i na kahonu Goran Brebrić. Kaže da su uvjeti strašni i nemogući za svirati jazz na ovakvoj temperaturi, ali raduje ga što Petrinja uvijek ima dovoljan broj publike koja voli ovakvu muziku, što je lijepo uređen park ovog adventa i ima dobrog kuhanog vina, a posebno ga veseli što je nabavio pravu Gibson jazz gitaru s kojom će Petrinjcima između standardnog repertoara odsvirati i božićne američke jazz standarde. Ovi sljedbenici Djanga Reinhardta nakon Petrinje putuju na dogovoreni nastup u Karlovac, a početkom godine ih čeka koncert u Splitu.
Otkrio je i novi diskografski projekt što ih čeka i koji će im sasvim sigurno donijeti rasprodanu koncertnu iduću godinu, a to je ulazak u studio i snimanje pjesama najvećeg kantautora ovog dijela Europe – Arsena Dedića, gdje će snimiti album sa Zoranom Predinom i koji će se zvati Zoran pjeva Arsena u gypsy swing i jazz ugođaju.