Da se ne baci!

0
Foto: screenshot

Autor: Aleksandar Olujić

Kako popularizirati cjepivo?
Počnite cijepiti preko veze!

Mi smo, izgleda, jako štedljiva nacija. Nema ti kod nas bacanja, brajko moj. Ostane tako graha od ručka, a mi to lijepo spremimo i pojedemo za večeru. ‘Ko je vidio bacit. A zahvaljujući ovom hvale vrijednom potezu osim financijske uštede kao dodatni efekt imamo još i povećan udio metana u spavaćoj sobi, što samo pridonosi intimnoj atmosferi iste. Ne mora Valentinovo bit samo jemput godišnje, jelde!

No, ova naša poslovična štedljivost sada je uzrokovala probleme. A za sve je kriv jebeni Pfizer kojeg su kasnije i drugi kopirali. Ti nam mulci šalju cjepivo protiv Covida-19 malo obilatije nego što bi trebali, pa tako u bočici uvijek ostane zeru. Onda mi štedljivi kakvi jesmo to što je ostalo po bočicama sakupimo i od 50 doza cjepiva izvuče se na kraju dva, tri pride. I što napravit s time? Bacit? Pa nismo ludi bacat nešto što spašava život! A sudbina je htjela da je baš naišao kum susjeda od ženine tetke zajedno sa svojom ženom. Bocneš ih u prolazu, dok se oni nećkaju: Joj, nemoj nas. Ne bi mi priko reda. Mi samo došli vidit kao si i isporučit ti tetkine pozdrave…

I kako to obično biva, netko sazna za taj slučaj pa iz čiste zluradosti to rastrubi po cijelom selu. A pošto među ljudima uvijek ima onih ljubomornih odmah počnu zanovijetanja: A zašto si baš njih cijepio? Šta su oni bolji od nas? Vidi, vidi. Cijepili ne samo njega, nego i ženu! Nije to bilo džaba!?

Onda krene pljuvanje i po doktorima: Odma’ mu treba dati otkaz! Ja bi’ to po kratkom postupku! Zašto nije naš’o neku sirotinju i nju cijepio, nego budžovana?

Naravno, tu su i oni koji ih brane: Šta su trebali, bacit’ cjepivo? A da su tebe cijepili bili bi dobri!? Pa to se mora rješavati po hitnom postupku, nema se vremena tražiti okolo nego cijepiš prvog koji naiđe!

I dok traje rasprava o tome treba li sankcionirati takvo ponašanje i gleda se tko se i gdje cijepio, čitava gungula oko cijepljenja preko reda ima jedan neočekivani efekt. Odjednom se svi žele cijepiti, čak i oni koji su dosada bili protiv. Automatski se nameće logika da ako za nešto trebaš vezu onda to mora vrijediti. Donedavno su nas snubili da se cijepimo, a sada će morati angažirati zaštitare kako bi spriječili stampedo na cijepljenju.

Cijepljenje preko reda tako je postalo PR akcija par excellence!

Ne bi nas, stoga, trebalo čuditi ako aktere ove “akcije” na kraju i nagrade.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here