Muzej za umjetnost i obrt dodjeljuje posebnu zahvalnicu kompaniji INA- industrija nafte za donaciju nakon potresa

 

Muzej za umjetnost i obrt danas je dodijelio posebnu zahvalnicu hrvatskoj naftnoj kompaniji INA-INDUSTRIJA NAFTE, d.d. za veliku donaciju kojom je ova kompanija, svjesna teške situacije u kojoj se našla povijesna jezgra Grada Zagreba nakon razornog potresa 22. ožujka 2020., donirala 800.000 kn Muzeju za umjetnost i obrt. Donacija Ine uvelike je pomogla Muzeju za umjetnost i obrt u brzoj sanaciji najugroženijih dijelova zgrade nakon potresa.

Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt zahvalnicu je uputio predsjedniku Uprave Ine Sándoru Fasimonu u ime svih djelatnika Muzeja za umjetnost i obrt, kulturne javnosti Grada Zagreba i Hrvatske. U pismu upućenom gospodinu Fasimonu, ravnatelj Gašparović je istaknuo: Na kraju godine koja nam je svima donijela niz nenadanih situacija i koju ćemo, na žalost, pamtiti ponajviše po epidemiji i potresu koji je pogodio Grad Zagreb, te na pragu Nove godine koju započinjemo u neizvjesnosti, želimo zahvaliti kompaniji INA- industrija nafte, d.d. na velikodušnoj  donaciji čime smo spriječili dodatne štete te omogućili realizaciju dijela našeg izložbenog programa.

Predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon zahvalio je riječima: Iskreno nam je žao zbog nedaće koja je zadesila MUO, ali i druge zagrebačke institucije. S druge strane, ponosan sam što smo, kao pravi prijatelji u nevolji, bili u prilici pomoći. Drago mi je da ste, u iznimno teškim okolnostima, ipak uspjeli ponovo otvoriti MUO za javnost i postaviti čak nekoliko novih izložbi. Iskreno vam čestitam na tome.

INA – industrija nafte, d.d. također je, početkom ove godine u kojoj Muzej za umjetnost i obrt obilježava 140. godišnjicu postojanja, postala Partner MUO prepoznajući kulturu kao važnog promotora i generatora razvoja. „Zahvaljujući ovoj velikoj i izuzetno vrijednoj donaciji Muzej je dobio snažan vjetar u leđa i poticaj da se, usprkos svim nedaćama, nastavi boriti i raditi na očuvanju kulturne baštine i stoga nam je partnerstvo sa vodećom hrvatskom naftnom kompanijom izuzetno važno”, zaključio je ravnatelj Miroslav Gašparović.