ZKM, 'Eichmann u Jeruzalemu' / foto: izvor ZKM

Nakon što je zbog epidemioloških razloga morala biti odgođena kazališna i festivalska suradnja Zagrebačkog kazališta mladih s međunarodnim kazališnim Festivalom MOT u Skoplju, večeras, u petak, 04. prosinca 2020. u 19:00 sati publika koja će doći u ZKM pogledati „Eichmanna u Jeruzalemu“ u režiji Jerneja Lorencija, gledat će ovu predstavu istovremeno s makedonskom festivalskom publikom koja će livestreamingom pratiti ovu hvaljenu predstavu.

Festivalska publika 45. međunarodnog kazališnog festivala MOT (Mlad otvoren teatar), Skoplje, ipak će imati priliku pogledati hvaljenu predstavu ZKM-a Eichmann u Jeruzalemu, tako što će se festivalska suradnja ove godine ostvariti putem livestreaminga predstave iz Zagreba.

U godini korona pandemije i Festival MOT se suočio s izazovom za kazališta u izvanrednim uvjetima, kada kazališnu umjetnost doživljavamo i u novom online obliku, ali je kazališni duh itekako prisutan. Iz tih okolnosti dolazi i slogan ovogodišnjeg izdanja Festivala MOT, ‘Ќе има и утре’ (Bit će i sutra). „Možda danas nemamo kazalište kakvo želimo doživjeti, ali bit će ga i sutra“, poručuju  iz MOT-a.

Više o predstavi:

Hannah Arendt

EICHMANN U JERUZALEMU

redatelj: Jernej Lorenci

Projekt Eichmann u Jeruzalemu zamišljen je kao dijalog s njemačkom filozofkinjom Hannom Arendt koja je u istoimenoj knjizi postavila nove temelje političke filozofije, propitujući ključna pitanja vezana uz zlo, njegovu narav koja se prije svega ogleda u banalnosti, a potom i pitanje o stvarnoj težini savjesti. Slovenski kazališni redatelj Jernej Lorenci, dobitnik Europske nagrade za novu kazališnu realnost 2017, u ovoj je predstavi istražio koliko nam prijeti opasnost od ponovnog pojavljivanja zla. S pomoću različitih medija na sceni se ustanovljuju elementi suđenja kao kazališnog čina.

Glume: Katarina Bistrović Darvaš, Pjer Meničanin, Frano Mašković, Vedran Živolić, Lucija Šerbedžija, Rakan Rushaidat, Dado Ćosić, Mia Melcher.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here