Umro je James Bond

0

Autor: Aleksandar Olujić

Dogodilo se ono što se činilo nemoguće. Umro je legendarni James Bond. Noćas je mirno, u snu preminuo sir Thomas Sean Connery, čuveni škotski glumac koji je za mene bio i ostao jedini istinski agent 007.

Sean Connery je u svojoj dugačkoj karijeri ostvario niz zapaženih uloga u filmovima poput „The Hunt for Red October“, „Highlander“, „Indiana Jones and the Last Crusade“, „The Rock“, „The Name of the Rose“ ili „Medicine Man“, a za ulogu u „The Untouchables“ nagrađen je Oscarom, no uloga koja ga je proslavila bila je ona tajnog agenta britanske tajne službe MI6. Connery je stvorio lik inteligentnog, snalažljivog, ciničnog, uglađenog ali kada zatreba i nemilosrdnog muškarca kojemu zgodne žene padaju pred noge. Iako se kritici uopće nije dopao, publika (oba spola) je bila oduševljena. Bila i ostala!

O Seanu Conneryju bi mogli pričati do sutra. Njegov životopis je sam po sebi „štof“ za filmski scenarij. Životni put odveo ga je od raznosača mlijeka po kućama do svjetskog superstara, od modela za kupaće gaćice do jednog od najslavnijih glumaca svih vremena, od radničke četvrti Edinburgha do proglašenja vitezom i dodjele plemićke titule.

Sean je preminuo u svojoj kući u Nassauu na Bahamima, gdje je svojevremeno snimao „Thunderball“, četvrti iz serije filmova o Jamesu Bondu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here