Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine službeno je proglasila 17. listopada Svjetskim danom borbe protiv siromaštva. Namjera je bila da se obilježavanjem ovog dana upozori na problem siromaštva i bijede te potrebe za njihovim iskorjenjivanjem.
Siromašni pojedinci ili kućanstva nisu u mogućnosti podmiriti osnovne životne potrebe te nerijetko postaju socijalno isključeni.
Djelatnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba tradicionalno nastoje vlastitim doprinosom biti primjer kojim žele ukazati da je činjenje dobrih djela poziv koji zahtjeva samo otvoreno srce i brigu za drugoga.
Pomaganjem u organizaciji života privremenog doma korisnika smještaja Samostana Misionarki ljubavi – Sestre Majke Terezije još jednom su pokazali svoju solidarnost ukazujući na važnost poštivanja ljudskog dostojanstva pojedinca i društva u cjelini.
Skromnim paketima nastojalo se na trenutak osigurati onaj tako važan osjećaj pripadnosti i sigurnosti osobama koje nemaju svoj dom i koje nemaju ništa svoje. Osobama koje su siromašne.
ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here