Na Bundeku je u subotu  otvorena Tradicionalna manifestacija Kesteni i portugizec na Bundeku a otvorio ju je gradonačelnik Milan Bandićotvorio je jutros gradonačelnik Milan Bandić.
U dva dana trajanja manifestacije posjetiteljima će se dijeliti vrući kesteni, a svi zainteresirani će moći kušati i kupiti mlado vino portugizec, koje i ove godine izlažu i promoviraju  proizvođači tog vina s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Evo po  9. put zaredom smo zajedno na ovoj lijepoj manifestaciji i zahvaljujem vrijednim OPG-ovcima iz pleševičkog i zagrebačkog gorja. Mi smo prije 15 godina ovdje posadili 600 kestena, nažalost pola ih je uništio rak kore. Na proljeće ćemo posaditi 300 novih a ovi koji su preživjeli već daju plodove, rekao je gradonačelnik te pozvao sugrađane da obiđu Bundek, kušaju kestene i popiju portugizec, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Na Bundeku posjetitelji mogu kupiti i jabuke, jabučni sok, džem i čips od jabuka od proizvođača sa zagrebačkog područja, a u povodu Svjetskog dana jabuka što se obilježava 20. listopada. Manifestaciju devetu godinu za redom organizira KUD Prepuštovec.
ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here